Ексклюзиви
пʼятниця, 19 липня 2024 13:56

Спецтема: Війна Росії проти України

У Китаї знов заговорили про важливість переговорів між Україною і РФ

У Китаї знов заговорили про важливість переговорів між Україною і РФ
У Китаї знову заявили про необхідність переговорів між Києвом і Москвою. Фото: pixabay.com

У Китаї знову заявили про необхідність переговорів між Києвом і Москвою.

Пекін вважає, що зусилля міжнародної спільноти з припинення російської війни проти України першочергово мають бути направлені на створення умов для прямого діалогу між країнами заявив під час брифінгу речник МЗС КНР Лінь Цзянь, передає "Укрінформ".

"Міжнародне співтовариство має створити умови для поновлення прямого діалогу та переговорів між Україною і Росією", - сказав Лінь, коментуючи лист прем'єра Угорщини Віктора Орбана голові Євроради Шарлю Мішелю із "мирними ініціативами" щодо України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Орбан сказав, чи продовжить свою "мирну місію" щодо України

Водночас великі держави мають демонструвати позитивну енергію, а не здійснювати негативний вплив, додав китайський дипломат.

Вочевидь він мав на увазі заклики Китаю до припинення бойових дій без відновлення територіальної цілісності України, на противагу яким західні союзники надають Києву військову допомогу для захисту від російської агресії.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан оприлюднив результати переговорів з російським диктатором Володимиром Путіним, лідером Китаю Сі Цзіньпіном і кандидатом в президенти США Дональдом Трампом. Доповідь за підсумками зустрічей він надсилав президентові Європейської Ради Шарлю Мішелю. Короткий звіт Орбан опублікував на своєму сайті.

Тим часом на тлі запровадження останнього пакета санкцій США стало фактично неможливо здійснювати прямі платежі з Китаю в Росію. Навіть із використанням юаня. Російська Федерація має труднощі щодо фінансових операцій із великими торговими партнерами.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї знов заговорили про важливість переговорів між Україною і РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути