четвер, 18 липня 2024 22:25

Орбан оприлюднив підсумки переговорів з Путіним, Сі Цзіньпіном і Трампом

Орбан оприлюднив підсумки переговорів з Путіним, Сі Цзіньпіном і Трампом
Прем'єр Угорщини Віктор Орбан опублікував звіт розмов з Путіним, Цзіньпіном і Трампом. Фото: Слово і Діло

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан оприлюднив результати переговорів з російським диктатором Володимиром Путіним, лідером Китаю Сі Цзіньпіном і кандидатом в президенти США Дональдом Трампом.

Доповідь за підсумками зустрічей він надсилав президентові Європейської Ради Шарлю Мішелю. Короткий звіт Орбан опублікував на своєму сайті.

Україна та Росія мають намір глибше втягнутися в конфлікт, і жодна зі сторін не хоче виступати з ініціативами щодо припинення вогню чи мирних переговорів, вважає Орбан.

Глобальними гравцями, які здатні впливати на розвиток подій, він вважає Європейський Союз, США та Китай. Також треба взяти до увагу Туреччину.

Китай дотримується свого бачення завершення війни, закликаючи до припинення вогню та мирних переговорів. Але більш активну роль відіграватиме лише в тому разі, якщо шанс на успіх його участі буде "близьким до певного". Наразі в Пекіні вважають, що це не так, стверджує Орбан.

Трамп зараз сфокусований на виборах, тому "не здатний змінити поточну провоєнну політику США". Зовнішня політика відіграватиме лише незначну роль у його кампанії, пише Орбан.

"Однак я можу з упевненістю заявити, що незабаром після своєї перемоги на виборах він не чекатиме своєї інавгурації, а буде готовий негайно виступити як мирний посередник. Для цього у нього є детальні й обґрунтовані плани", - пише угорський прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грубе порушення договорів і зовнішньої політики: ЄС офіційно засудив поїздку Орбана до Путіна

У разі перемоги Трампа на плечі ЄС ляже більший тягар у питанні фінансової допомоги Україні, стверджує Орбан.

Він закликав Мішеля не копіювати "провоєнну політику США", а "знайти вікно можливостей із сильною моральною та раціональною основою, щоб розпочати новий розділ у нашій політиці".

Орбан хоче створити умови для тимчасового припинення вогню та/або початку мирних переговорів, зокрема відновивши прямі дипломатичні контакти з РФ.

Також він пропонує провести політичні переговори на високому рівні з Китаєм та провести "скоординований політичний наступ на Глобальний Південь, чию прихильність втратили через позицію щодо війни в Україні".

2 липня Орбан приїжджав до Києва і зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським. Орбан запропонував Зеленському "зупинити вогонь" і почати перемовини.

РФ має вивести війська з території України, сказали у Сполучених Штатах Америки, коментуючи заяви Орбана.

5 липня Орбан прибув до Москви і зустрівся з російським диктатором Володимиром Путіним. Тоді Орбан заявив про "мирні зусилля".

Зараз ви читаєте новину «Орбан оприлюднив підсумки переговорів з Путіним, Сі Цзіньпіном і Трампом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути