Ексклюзиви
пʼятниця, 19 липня 2024 11:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Орбан сказав, чи продовжить свою "мирну місію" щодо України

Орбан сказав, чи продовжить свою "мирну місію" щодо України
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що продовжить свою самопроголошену "місію миру", незважаючи на критику з боку Європейського Союзу. Фото: eastnews.ua

Попри критику з боку ЄС, прем'єр Угорщини Віктор Орбан заявив, що продовжить свою самопроголошену "мирну місію".

Водночас у ЄС стверджують, що одіозний політик перевищив повноваження своєї країни як голови блоку, пише Bloomberg.

"ЄС має приєднатися до Китаю, щоб чинити тиск на Росію та Україну з метою розпочати мирні переговори. Сполучених Штатів Америки також зроблять це, якщо Дональд Трамп повернеться до влади", - заявив Орбан в інтерв'ю державному радіо.

З того часу, як 1 липня Угорщина взяла на себе переважно адміністративну роль у ЄС, Орбан використав її для підвищення свого власного авторитету у міжнародній дипломатії. Він зустрічався з такими лідерами, як президент України Володимир Зеленський, російський диктатор Володимир Путін, голова КНР Сі Цзіньпін та Трамп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Орбан настрочив до ЄС ще один обурливий лист

Орбан сказав, що продовжить повідомляти про свої зустрічі лише після того, як вони відбудуться, як це було у випадку з його нескоординованими поїздками до РФ і КНР.

Переобрана президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн 18 липня назвала зусилля Орбана "місією умиротворення", очевидно, натякаючи на Мюнхенську змову та спробу умиротворення Адольфа Гітлера перед Другою світовою війною.

Єврокомісія заявила 17 липня, що скоротить участь у неформальних зустрічах, запланованих Угорщиною під час її головування після дипломатичних поїздок Орбана до Москви та Пекіна. Комісія також пропустить візит своїх комісарів до Будапешту.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан оприлюднив результати переговорів з російським диктатором Володимиром Путіним, лідером Китаю Сі Цзіньпіном і кандидатом в президенти США Дональдом Трампом. Доповідь за підсумками зустрічей він надсилав президентові Європейської Ради Шарлю Мішелю. Короткий звіт Орбан опублікував на своєму сайті.

Зараз ви читаєте новину «Орбан сказав, чи продовжить свою "мирну місію" щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути