Ексклюзиви
середа, 03 квітня 2013 10:01

В Києві ситуація така: одні не хочуть, а інші не можуть - Чорновіл

В Києві ситуація така: одні не хочуть, а інші не можуть - Чорновіл
Тарас Чорновіл. Фото: pravda.com.ua

Народний депутат попередніх скликань Тарас Чорновіл переконаний, що кияни не повстануть за київські вибори, оскільки вони не демонструють прихильності до жодної політичної сили.

Про це він розповів в коментарі Gazeta.ua.

"Голосування показало, що Партії Регіонів глибоко начхати на Конституцію, бо це дійсно абсолютний правовий нігілізм. Верховна Рада не має права узурпувати владу, чи давати комусь її узурповувати. Міського голови немає, це означає позбавлення певних прав киян, які мають право на міську владу", - наголосив Чорновіл.

Окрім того, за його словами, владі "питання законності байдужі, головне політична доцільність". "На жаль опозиція не зможе протиставитися, бо немає підтримки населення в місті Києва. Кияни ж не бачать якихось кандидатів, за яких вони можуть стати горою, жертвувати, добиватися", - підкреслив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Позафракційні не знають як голосувати?

"Тому, розраховувати, що можна просто закликати киян гарними закликами і сподіватись зібрати з того вершки, не варто", - висловив думку колишній народний депутат.

Він наголосив, що опозиція на виборах в Києві виграла би, якби мала єдиного кандидата. "Проте опозиціонери цих виборів добитися без підтримки киян не зможуть, а кияни поки не демонструють прихильності. Ми маємо таку ситуацію, коли одні не хочуть, тобто влада не хочу, а опозиція не може", - зауважив він.

Говорячи про те, чи будуть відстоювати кияни свої права, він сказав, що "за київську владу не повстануть, бо особливо не вірять нікому".

2 квітня парламент провалив голосування за постанову про призначення виборів у Києві. "За" постанову проголосувало 209 при необхідних 226 народних депутатів.

Нагадаємо, 21 березня Верховна Рада прийняла за основу проект постанови про призначення на 2 червня 2013 виборів мера Києва і депутатів Київради, як того пропонувала Партія регіонів.  Верховна Рада не набрала необхідної кількості голосів для прийняття в цілому проекту постанови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія регіонів - найбагатша партія в Раді, а "Свобода" - найбідніша - "Опора"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На прохання "свободівців" людям під ВР увімкнули звукову транслацію сесії

Як раніше повідомлялося, повноваження попереднього мера Леоніда Черновецького Київрада припинила достроково в липні 2012 р. З тих пір йдуть дискусії про вибори нового мера. Активну позицію тут займає партія УДАР. У грудні 2012 р. УДАР зареєстрував у парламенті проект постанови про призначення на 2 червня 2013 виборів мера Києва і Київради, однак парламент не поспішав призначати вибори.

Зараз ви читаєте новину «В Києві ситуація така: одні не хочуть, а інші не можуть - Чорновіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути