неділя, 09 травня 2010 13:51

В Івано-Франківську "свободівці" не пускали комуністів на кладовище

В Івано-Франківську "свободівці" не пускали комуністів на кладовище

У Івано-Франківську пройшла святкова хода на честь 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Згідно плану проходження колони, комуністи збиралися на Вічовому майдані і повинні були урочисто пройти центральною вулицею Івано-Франківська - Незалежності до Меморіального кладовища на вулиці Лепкого і провести мітинг.

Але вулицю Незалежності на відстані 100 м від початку перекрили для руху щільними шеренгами близько 100 представників івано-франківської міськорганізації "Свободи".

Вони тримали партійні прапори і гасла "Бандера і Шухевич - наші герої", "Бандера і Шухевич - Почесні громадяни Івано-Франківська", "Сталін = Гітлер", "Комуністів - на смітник історії", "Партія регіонів - п'ята колона Москви". При цьому вони скандували "Бандера - наш герой!", "Шухевич - наш герой!", "Комуно-фашизму - ні!", "Чемодан, вокзал, Росія!", "Не дамо комуністам пройти центральними вулицями івано-франківська!".

В результаті колона, в якій знаходилися більше 300 представників КПУ, Партії регіонів, Народно-демократичної партії, ветеранів, у супроводі бійців підрозділу "Беркут" і міліціонерів змінила маршрут і пройшла по вулицях Франка, Грушевського, Гаркуші до Меморіального кладовища.

Співробітники підрозділів УМВС перекривали прилеглі вулиці, щоб представники "Свободи" не змогли перешкодити ході.

Спочатку колони їхав "УАЗ" часів війни, в якому сиділи 4 хлопців і дівчат в польовій формі червоноармійців. З динаміків, встановлених на машині, звучав голос диктора Юрія Левітана, який вітав радянський народ з перемогою у Великій Вітчизняній війні, а також пісня "День Перемоги".

Учасники ходи несли вінки і квіти, 2 державних прапора і партійні прапори Комуністичної партії, Партії регіонів і Народно-демократичної партії, а також гасло "Пам'ять про радянських солдатів Великої Вітчизняної війни - визволителів України - священна!".

На Меморіальному кладовищі учасники ходи поклали вінки і квіти до могил загиблих при звільненні Івано-Франківська солдатів Радянської Армії і провели мітинг.

Виступаючі ветерани, зокрема, підкреслювали роль Радянського Союзу у війні, висловили надію на те, що радянська влада повернеться, засмучувалися про те, що в Івано-Франківську перейменували низку вулиць, названих на честь визволителів міста від фашистів.

Більше конфліктів не виникало.

Представники івано-франківської міськорганізації "Свободи" пройшли ходою в Меморіальний сквер, де запалили свічки біля Хреста жертвам сталінських репресій.

Як повідомлялося раніше, 8 травня в Івано-Франківську відбулися обласні заходи з нагоди 65-ліття Перемоги у Великій Вітчизняній війні, організовані івано-франківською облдержадміністрацією.

Одночасно національно-патріотичні сили провели молебень біля Хреста жертвам сталінських репресій.

Івано-франківська облорганізація КПУ в цих заходах участі не приймала, а вирішила провести святкування Дня Перемоги окремо 9 травня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «В Івано-Франківську "свободівці" не пускали комуністів на кладовище». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути