четвер, 20 вересня 2012 12:01

В Іраку 38% жінок у парламенті, а у нас - 8%: Семенюк-Самсоненко

В Іраку 38% жінок у парламенті, а у нас - 8%: Семенюк-Самсоненко
Валентина Семенюк-Самсоненко хоче, щоб у Раді було більше жінок. Фото: tsn.ua

Кількість жінок-депутатів сільських, селищних і районних рад в Україні збільшується. Наприклад, у Дніпропетровській і й Житомирській областях кількість жінок в місцевих органах влади складає від 30 до 47 процентів.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявила колишня голова Фонду державного майна, кандидат у нардепи від СПУ Валентина Семенюк-Самсоненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Проголосую за вас, як пообіщаєте дати Чечетову в морду"

"Жінки йдуть у політику, тому що треба зберегти дитячий садочок, школу, лікарню, амбулаторію. Коли у 96 році приймали Конституцію, було поставлено на голосування питання про те, щоб діти вчилися у школі безкоштовно тільки 8 класів, а за решту платили. Жінки різних політичних поглядів об'єдналися і сказали, що такого не буде. Вони не дали провести чоловікам-депутатам усі хибні питання, які стосувалися соціального напрямку", - наголосила Семенюк-Самосненко.

На її думку, чоловіки бояться проходу жінок у парламент, тому що жінки дуже працездатні, не агресивні. Вони завжди воліють зняти напругу у сесійному залі і ніколи між собою не б'ються.

"Я завжди кажу так: не потрібно з чоловіками воювати, їх треба обійняти, поцілувати і грудьми придавити. Нехай помирають від задоволення, а не від злості", - сміється політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Симоненко планує завести до парламенту жінок та студентів

Вона вважає, що жінкам в політиці заважає пробиватися чоловічий егоїзм. Бо багато чоловіків досі впевнені, що жінка має заробляти тілом.  Окрім того, у жінок зазвичай більша зайнятість родиною, вони заробляють для сім'ї, тягнуть дітей.

"Жінок у парламент має проходити більше. Коли мені доводилося підписувати угоди з жінками Іраку та Ірану, я дізналася, що у цих країнах жінок у парламенті 38 відсотків, а у нас лише 8. Мабуть, нам треба надягати паранджу, щоб відчути, що таке соціальний захист", - зазначила Семенюк-Самсоненко.

Зараз ви читаєте новину «В Іраку 38% жінок у парламенті, а у нас - 8%: Семенюк-Самсоненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути