пʼятниця, 27 липня 2012 03:17

В інвесторів повернулась довіра до України завдяки 2 мільярдам запозичень.

В інвесторів повернулась довіра до України завдяки 2 мільярдам запозичень.

Про це в ефірі 5 каналу сказав міністр міністр економічного розвитку й торгівлі України Петро Порошенко.

"Буквально за декілька днів до указу про моє призначення була абсолютно чітка заява з боку окремого урядовця про неможливість України обслуговувати свої зобов'язання, в тому числі перед МВФ. Де факто це було заявлено про можливість дефолту. І ця подія була першою знаковою, яка спонукала мене прийняти рішення, для того, щоб захистити позицію України", - розповів він.

Порошенко наголосив: "Буквально декілька днів тому Україна вийшла на ринок запозичень, і суттєво нижче, ніж поточні катування наших суверенних боргів, здійснила запозичення 2 мільярдів доларів".

"Ці 2 мільярди доларів зараз надійшли в золотовалютні резерви держави, забезпечили стабільність купівельної спроможності і курсу національної грошової одиниці, спростувавши тим самим чергові страхи, які заявлялися скептиками", - наголосив міністр.

Він переконаний, що це дуже позитивний крок для України.

"Це результат наполегливої, злагодженої роботи, який дозволив зробити цей висновок і відновити бажання інвесторів робити внески в Україну", - підкреслив Порошенко.
Він також зазначив, що останнім часом вирішено питання і з інфляцією.

"Друге страхіття – це було позиція неконтрольованої інфляції. І в наслідок сьогодні зваженої і скоординованої політики ми сьогодні маємо найнижчу інфляцію за всі роки незалежності. І ця подія для економіки, думаю, має достатньо важливе значення", - додав міністр.

Зараз ви читаєте новину «В інвесторів повернулась довіра до України завдяки 2 мільярдам запозичень.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути