Ексклюзиви
четвер, 11 січня 2018 13:57

У ГПУ прокоментували скандал навколо виведення грошей Януковича

У ГПУ прокоментували скандал навколо виведення грошей Януковича
У Генпрокуратурі не можуть ані підтвердити, ані спростувати оприлюднений телеканалом Al Jazeera документ про конфіскацію $1,5 млрд, які належали оточенню колишнього президента Віктора Януковича. Фото: відкриті джерела

У Генпрокуратурі не можуть ані підтвердити, ані спростувати оприлюднений телеканалом Al Jazeera документ про конфіскацію $1,5 млрд, які належали оточенню колишнього президента Віктора Януковича.

Про це на брифінгу заявив заступник генпрокурора Євген Єнін, повідомляє "Укрінформ".

"Ми не можемо ані спростувати, ані підтвердити той документ. Він не містить ані підписів, ані печатки, ані унікального судового номеру. Хотів би відзначити, що в нашій державі, як і в будь-якій іншій державі, є порядок поводження з таємними документами. Зазначене питання є компетенцією Служби безпеки України.

Тобто, ще раз звертаю увагу: ми ані підтверджуємо, ані спростовуємо реальну природу оприлюдненого документу. Це буде зроблено відповідними органами дещо пізніше", - сказав Єнін.

"Для притягнення до відповідальності хоча б топових архітекторів зазначених схем потрібен час. Нашому слідству відомо набагато більше, але на сьогодні в інтересах слідства ми не можемо розказати все це зараз, в онлайн-режимі. Тяжкі злочини не розкриваються в режимі онлайн", – цитує Єніна "Українська правда".

"Ми прийняли рішення про засекречення цього вироку не для того, щоб прикрити якихось посадових осіб чи комерційні структури, їх там сотні. Ми мотивували своє рішення тим, що щодо переважної більшості цих структур тривають активні слідчі дії. Зокрема в закордонних юрисдикціях за допомогою каналів міжнародної правової допомоги", – запевнив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правоохоронці затримали водія з "правами Януковича"

"Українська правда" та Центр протидії корупції отримали від телеканалу Al Jazeera текст "секретного" судового рішення, яким в оточення Януковича конфіскували рекордну для України суму — $1,5 млрд. Його аналіз дає всі підстави вважати, що секретним документ зробили саме для того, щоб деякі його фігуранти змогли уникнути відповідальності в майбутньому, заявили в ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «У ГПУ прокоментували скандал навколо виведення грошей Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути