субота, 05 жовтня 2013 20:15

В Європі не помітять звільнення Кузьміна – захист Тимошенко

В Європі не помітять звільнення Кузьміна – захист Тимошенко
Олександр Плахотнюк. Фото: newsradio.com.ua

В Європі навряд чи сприймуть звільнення Рената Кузьміна з посади першого заступника генпрокурора як початок боротьби із вибірковим правосуддям.

Про це в коментарі сказав адвокат екс-прем'єра України Юлії Тимошенко Олександр Плахотнюк.

"Якщо це дійсно боротьба проти вибіркового правосуддя, то про це повинна говорити влада. Зараз всі говорять, що їм заманеться. Але влада завжди може нам заперечити, що це просто звичайна рокеровка", - сказав він.

Правозахисник не захотів вдаватися у політичні аспекти цього рішення, проте зазначив, що "якщо говорити в площині кримінального процесу, то в новому Кримінально-процесуальному кодексі Рада Національної безпеки (РНБО) як орган, який здійснює контроль за здійсненням кримінальних справ не передбачений. Тому процесуально Кузьмін втратив якимось чином можливість курувати розслідуванням у справі Тимошенко".

"Європа сприйме його звільнення як початок боротьби з вибірковим правосуддям лише в тому випадку, якщо владою буде анонсовано, що це дійсно так", - додав Плахотнюк.

Нагадаємо, вчора 4 жовтня указом президента був звільнений перший заступника генпрокурора Ренат Кузьмін. Його призначили на посаду заступника секретаря РНБО. Як відомо, саме Кузьмін курував розглядом справи Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «В Європі не помітять звільнення Кузьміна – захист Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути