середа, 10 грудня 2008 17:32

В ЄС кажуть, що газові суперечки між Росією та Україною шкодять репутації обох країн

Єврокомісія зазначає, що газові суперечки між Росією та Україною не сприяють репутації обох країн.

Про це заявив у середу представник Єврокомісії Ферран Тарраделлас Еспуні, передає УНІАН.

"Це вже втретє схожа проблема спостерігається, і кожного разу взимку, коли споживання газу найбільш високе. І це, звичайно, не сприяє репутації Росії як країни-постачальника, так і України як країни-транзитера", - сказав представник Єврокомісії.

За його словами, 9 грудня відбулися зустрічі представників Генерального директорату "Транспорт та Енергетика" Єврокомісії з представниками РАТ "Газпром" та України, у ході яких Єврокомісія закликала обидві сторони знайти остаточні рішення проблеми якнайшвидше.

Єврокомісія також висловила сподівання, що газові суперечки між Україною і Росією не вплинуть на поставки газу до Європи.

Тарраделлас Еспуні також повідомив, що 9 січня відбудеться традиційне засідання газової координаційної групи ЄС для оцінки ситуації з постачанням газу.

Як відомо, під час свого перебування в Брюсселі представник Газпрому Сергій Купріянов попередив ЄС, що український газопровід, через який проходить більша частина газу в Європу, може взимку працювати з перебоями через недбалість України.

Також керівник Газпрому Олександр Медведєв в інтерв"ю "Financial Times" заявив, що переговори з Україною щодо погашення боргів та майбутніх цін на газ все ще далекі від досягнення угоди.

Зараз ви читаєте новину «В ЄС кажуть, що газові суперечки між Росією та Україною шкодять репутації обох країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути