середа, 07 серпня 2013 06:51

В Єгипті розпочались судові процеси над "Братами-мусульманами"

В Єгипті розпочались судові процеси над "Братами-мусульманами"
Фото: ua.euronews.com

Генеральна прокуратура Єгипту видала ордер на арешт голови канцелярії колишнього президента Єгипту Мухаммеда Мурсі та його радника з питань безпеки за звинуваченням у підбурюванні до насильства.

Ахмед Абдель Ати і Айман Худхуд затримані на 15 днів у рамках розслідування подій початку грудня минулого року, коли у резиденції глави держави "Аль-Іттіхад" спалахнули запеклі сутички між прихильниками і супротивниками ісламістів.

Затриманим інкримінується захоплення і насильницьке утримання демонстрантів, їх залякування і допити із застосуванням тортур.

Крім того, функціонери колишнього режиму звинувачуються в замаху на вбивство і загибелі маніфестантів, участі у різного роду кримінальних злочинах проти громадян.

Обвинувачені вже допитуються слідчими. Вони повністю заперечують свою провину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Напад на поліцейську дільницю в Єгипті: поранено щонайменше 16 осіб

Слід також зазначити, що 25 серпня в Каїрі розпочнеться судовий процес над шістьма керівниками "Братів-мусульман" у справі про підбурювання до вбивства протестувальників.

Суд розглядатиме справу про зіткнення біля штаб-квартири ісламістів в столичному районі Мукаттам 30 червня, у розпал масових антипрезидентських виступів.

Зараз ви читаєте новину «В Єгипті розпочались судові процеси над "Братами-мусульманами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути