Ексклюзиви
четвер, 01 квітня 2010 15:47

В БЮТ заговорили про диктатуру та узурпацію влади

В БЮТ заговорили про диктатуру та узурпацію влади
БЮТ звинувачує Партію регіонів в узурпації влади і вимагає забезпечити реалізацію прав опозиції в Верховній Раді.

Про це йдеться в заяві фракції Блоку Юлії Тимошенко, поширеній прес-службою БЮТ у четвер.

"В Україні відбувається безпрецедентна спроба узурпації усіх гілок влади одним політичним угрупуванням - Партією Регіонів. Вперше за роки незалежності над країною зависла загроза диктатури, яка може привести до повної втрати її незалежності", - йдеться у ній.

"Партія Регіонів та її союзники намагаються перетворити законодавчий орган держави на інструмент обслуговування інтересів одного політичного клану", - заявляє БЮТ.

За словами бютівців, у масштабах держави "розпочалась кампанія по знищенню свободи слова, силові структури перетворюються на репресивні органи, а в стінах парламенту наростає політична корупція, шантаж, залякування та цілковите ігнорування законів України".

"З грубими порушенням Конституції сформовано правлячу коаліцію, її уряд, а зараз, всупереч закону про регламент Верховної Ради опозицію намагаються повністю усунути від державотворчих процесів і позбавити її права здійснювати контроль за діяльністю владних органів", - обурюється фракція БЮТ.

І наголошує, що закон про регламент ВР передбачає, що представникам опозиційних сил надається право контролю в сферах організації роботи Верховної Ради, соціального захисту населення, формування держбюджету, захисту свободи слова та діяльності судових та правоохоронних систем.

БЮТ наголошує на необхідності "не допустити подальших грубих порушень Конституції та монополізації влади одним політичним кланом", також "привести структуру Верховної Ради у відповідність до демократичних норм та вимог українського законодавства, забезпечити право опозиції здійснювати контроль над владою, забезпечити діяльність усіх державних органів виключно в конституційному полі".

Тому фракція БЮТ вимагає "здійснити забезпечення прав опозиційних сил в українському парламенті у повній відповідності до закону про регламент Верховної Ради".

"Щоб не допустити будь-яких спекуляцій - фракція БЮТ одноголосно прийняла рішення про відкликання усіх членів фракції з керівних посад, які вони займають у комітетах Верховної Ради", - заявляють бютівці

"Для повноцінної роботи парламенту ми також вимагаємо в найкоротші терміни розглянути питання та обрати першого заступника голови Верховної Ради", - додає фракція БЮТ.

Вона вимагає в найкоротші терміни розглянути ці питання у сесійній залі, щоб уникнути загострення політичної ситуації у парламенті і політичної кризи.

Зараз ви читаєте новину «В БЮТ заговорили про диктатуру та узурпацію влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути