понеділок, 09 липня 2018 07:40

В Брюсселі відбудеться саміт Україна-ЄС

В Брюсселі відбудеться саміт Україна-ЄС
Саміт Україна-ЄС відбудеться в Брюсселі. Фото - Главком

Сьогодні, 9 липня, відбудеться саміт Україна-ЄС.

Щорічний Саміт Україна - ЄС є вже двадцятою зустріччю лідерів України та Євросоюзу і першою з моменту вступу в силу Угоди про асоціацію. Лідери України і Європейського союзу на саміті обговорять реалізацію Угоди про асоціацію, прогрес реформ в Україні та їх підтримку з боку ЄС.

Очікується, що Україну на саміті представлятиме президент Петро Порошенко, а ЄС – голова Ради ЄС Дональд Туск і голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер.

Серед інших учасників саміту Україна - ЄС: Федеріка Могеріні, верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки; Валдіс Домбровскіс, віце-президент Єврокомісії; Марош Шефчовіч, віце-президент Єврокомісії. Сесілія Мальмстрем, єврокоміссар з питань торгівлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ігнор: на саміті НАТО не говоритимуть про Чорне море

На саміті також обговорюватимуть питання кризи та конфліктів.

"Стосовно тривалої російської агресії та конфліктів на сході України, то саміт підтвердить підтримку ЄС незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України. Керівники наголосили на необхідності цілковитого виконання мінських угод усіма сторонами, наголошуючи на відповідальності Росії в цьому контексті", – йдеться у повідомленні на сайті Ради ЄС.

Зустріч в Брюсселі розпочнеться о 12:00 (13:00 за Києвом) з вітання Порошенка і Туска. О 12:05 - переговори лідерів (Петро Порошенко, Дональд Туск, Жан-Клод Юнкер). О 12:25 розпочнеться пленарна сесія 20-го саміту Україна - ЄС. 13:45 - робочий обід. О 15:10 відбудеться прес-конференція за підсумками саміту.

Україні вдалося обійти блокування Угорщиною участі в саміті НАТО і засідання відбудеться у Брюсселі спільно з Грузією.

Зараз ви читаєте новину «В Брюсселі відбудеться саміт Україна-ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути