вівторок, 12 лютого 2013 04:08

У "Батьківщині" прагнуть позбутись суддів, які посягнули на депутатство

У "Батьківщині" прагнуть позбутись суддів, які посягнули на депутатство
Фото: tvi.ua

Суддів, які які ухвалили рішення про припинення депутатських повноважень Павлом Балогою та Олександром Домбровським, треба звільняти.

Про це в ефірі телеканалу ТВі заявив народний депутат від фракції ВО "Батьківщина" Андрій Пишний.

Політик нагадав, що у Верховній Раді зареєстровано проект, що передбачає звільнення суддів, які прийняли рішення про позбавлення депутатства Балоги та Домбровського.

"Арсенієм Яценюком було внесено проект постанови Верховної Ради про скасування постанов Верховної Ради про обрання цих суддів і про звільнення за порушення присяги, як це передбачено статтею 126-ю Конституції України, пунктом 5-м", - уточнив парламентарій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк хоче звільнити сімох суддів ВАСУ, які позбавили депутатства нардепів

"Ми сьогодні говоримо про те, що ці люди порушили Конституцію, присягу, принцип верховенства права, який чітко визначає, чим вони мають керуватися", – наголосив Пишний, додавши, що судді не мають права слухати вказівки Банкової.

Нагадаємо, раніше народний депутат кількох попередніх скликань ВР Юрій Кармазін, один із ініціаторів позову про позбавлення депутатських мандатів Павла Балоги та Олександра Домбровського, заявив, що суд виніс справедливе рішення щодо двох нардепів.

Як відомо, Вищий адміністративний суд відібрав депутатські мандати в нардепів Балоги та Домбровського. Відповідне рішення суд ухвалив у п'ятницю ввечері.

Зараз ви читаєте новину «У "Батьківщині" прагнуть позбутись суддів, які посягнули на депутатство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути