Ексклюзиви
понеділок, 27 травня 2013 19:59

В Астані може вирішитися питання про надання Києву статусу спостерігача в МС

В Астані може вирішитися питання про надання Києву статусу спостерігача в МС
Андрій Гончарук Фото: prezident.gov.ua

Президент України Віктор Янукович 28-29 травня відвідає Казахстан, де відбудеться засідання Вищої Євразійської економічної ради, на якій українська сторона представить меморандум про поглиблення співпраці з ЄврАзЕС та країнами Митного союзу.

Про це повідомив радник президента України - керівник Головного управління з питань міжнародних відносин АПУ Андрій Гончарук, пише "Укрінформ".

"Головною метою поїздки в Астану є участь у зустрічі президентів Республіки Білорусь, Казахстан і Російської Федерації та України, яка відбудеться в рамках Вищої Євразійської економічної ради на рівні глав держав", - сказав він.

За його словами, українська сторона на цій зустрічі планує представити меморандум про поглиблення співпраці з ЄврАзЕС та країнами Митного союзу, який має бути погоджено під час зустрічі, а незабаром і підписано.

"Відповідна робоча група, яку очолив віце-прем'єр Юрій Бойко зі своїми колегами з Євразійської економічної комісії та партнерами з відповідних країн напрацювали документ, який також буде предметом обговорення під час тих зустрічей, які заплановані у президента, щоб цей документ міг бути остаточно погоджений і найближчим часом підписаний", - сказав Гончарук.

Він зазначив, що таким чином буде зафіксовано не лише намір України, а й позиція партнерів щодо оформлення статусу України як спостерігача у тому числі й у майбутньому Євразійському економічному союзі, який почне діяти з 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «В Астані може вирішитися питання про надання Києву статусу спостерігача в МС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути