Ексклюзиви
вівторок, 10 липня 2018 13:09

В апараті ВР придумали, як вирішити проблему з фейковими журналістами

В апараті ВР придумали, як вирішити проблему з фейковими журналістами
Журналістам пропонують обмежити доступ до кулуарів на першому й другому поверхах. Фото: tabloid.informator.news

В апараті Верховної Ради пропонують створити з парламентських журналістів громадську раду, яка б визначала, кому давати акредитацію.

Про це сказала керівник прес-служби апарату ВР Ірина Кармелюк в кулуарах парламенту.

"Наше завдання - зробити так, щоб було зручно працювати саме професійним журналістам... Наша пропозиція журналістам - самоорганізуватися і створити громадську раду... Щоб не чиновники чи я визначали, кому тут працювати. Для цього має бути дорадчий орган із професійних журналістів, які пропрацювали тут не одне скликання, висвітлювали діяльність Верховної Ради. Вони б могли визначити, чи це справжні журналісти, чи фейкові, які ходять заради грошей, показати моду чи пофігурувати у кадрі", - сказала Кармелюк.

Більше того, є засоби масової інформації, які по 500 грн продають картки акредитації, зазначила вона. Кармелюк також пояснила ініціативу про недопуск журналістів на перший та другий поверхи парламенту.

"Йдеться не про обмеження роботи журналістів у кулуарах Верховної Ради. Це регламентування їхньої діяльності, щоб створити їм належні умови для роботи. У разі створення прес-центру [на третьому поверсі] буде можливість проведення круглих столів, просвітницької діяльності, більш розлогих прес-конференцій", - сказала Кармелюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналістів хочуть покарати за їхню роботу - Найєм

9 липня комітет з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради рекомендував не пускати журналістів у кулуари парламенту. Для ЗМІ пропонують виділити прес-центр на 3-му поверсі.

Такій ініціативі передувала неетична поведінка двох журналісток, акредитованих від видань Радикальної партії. 20 червня комітет Верховної ради з питань свободи слова та інформаційної політики позбавив їх акредитації.

Зараз ви читаєте новину «В апараті ВР придумали, як вирішити проблему з фейковими журналістами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути