четвер, 21 червня 2018 15:22

"Фріків" Ляшка вигнали з Ради за середній палець

У Верховній Раді хочуть змінити процедуру акредитації для журналістів після некоректної поведінки представниць партійних видань Радикальної партії Олега Ляшка.

Про це повідомила перший заступник голови парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Ольга Червакова у Facebook, пише "Українська правда"

20 червня комітет погодив позбавлення акредитації "двох осіб, що сфотографувалися, виставивши середній палець в кулуарах парламенту".

"Керівник прес-служби ВР Ірина Кармелюк повідомила, що зображені на фото Юлія Махмуді та Валерія Єгорова потрапляли в парламент як журналістки партійних видань Радикальної партії Олега Ляшка – Flash on Time News та "Громадський вісник Києва", – пише нардеп.

 

"Ми поцікавилися, чи є в розпорядженні прес-служби авторські матеріали зазначених журналісток, які б підтверджували, що вони дійсно висвітлювали діяльність ВР. Це питання відкрите", – додала Червакова.

Тепер іде дискусія щодо зміни Положення про акредитацію.

"У Раді не мають можливості відмовити в акредитації журналістові, а торгівля журналістськими посвідченнями, в тому числі – з метою подальшого потрапляння в парламент, вже перетворилася на потворний бізнес", – каже депутат.

"Як відрізнити справжніх журналістів від фріків, і чи не перетвориться таке "сито" на репресивний інструмент?", – запитує Червакова

Для цього в Положенні треба передбачити "запобіжник": що спірні питання прес-служба погоджуватиме з громадською радою, до якої "мають увійти давно працюючі парламентські кореспонденти, які краще за будь-якого чиновника знають, хто в Раді займається журналістською діяльністю, а хто – специфічним бізнесом".

Доопрацювати Положення про акредитацію прес-служба ВР обіцяє до кінця цього тижня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партією Ляшка керує кадр Ахметова, який підписував меморандум з бойовиками - ЗМІ

Раніше ЗМІ повідомляли, що мати лідера Радикальної партії Любов Ляшко оформила свідоцтва про право власності на квартиру площею 77 "квадратів" і 14-метрове паркомісце на столичному Печерську.

Зараз ви читаєте новину «"Фріків" Ляшка вигнали з Ради за середній палець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути