Ексклюзиви
середа, 06 жовтня 2010 08:59

В Адміністрації президента посміялися над новим дрес-кодом від Азарова

В Адміністрації президента посміялися над новим дрес-кодом від Азарова

В Адміністрації президента України іронічно поставилися до прийнятих Кабінетом міністрів правил дрес-коду для співробітників і відвідувачів будівлі уряду.

"Я іронічно до цього ставлюся", - заявила заступник глави АП Ганна Герман.

За її словами, добре вихована людина знає, де і як слід одягатися, і їй не треба це регламентувати спеціальними документами.

"Протокол - це така англійська конституція, якої немає на папері. Він зобов'язує державних чиновників вищого рівня. А в розумінні кожної людини має бути просто почуття міри. Якщо цього почуття немає, варто подумати, чи треба брати таку людину на державну службу", - підкреслила Герман.

Говорячи про можливу реакцію журналістів на нововведення, заступниця Льовочкіна зазначила, що в усьому світі журналісти ходять як хочуть.

"Я не знаю, може бути, в якихось країнах, скажімо так, недемократичних, таке існує для журналістів. Я цього не знаю", - сказала вона.

Заступник глави АП також запевнила, що президентська канцелярія не наслідуватиме приклад Кабміну в цьому питанні.

"Президент дуже демократичний, і, безумовно, кожен у нас намагається дотримуватися ділового стилю. Але це регламентується виключно почуттям власної міри та інтелігентністю кожного з нас, а не якимись правилами і якимись заборонами. Це трохи виглядає архаїчно, чесно кажучи",- сказала вона.

Нагадаємо, службовцям секретаріату Кабінету міністрів України наказом міністра Кабміну Анатолія Толстоухова від 4 жовтня рекомендується при виборі повсякденного робочого одягу віддавати перевагу синьому і сірому кольору і не перебувати на роботі в одному і тому ж костюмі два дні поспіль.

Жінкам секретаріату Кабінету міністрів України рекомендовано носити ділові костюми, туфлі-човники на невисокому каблуці, не надягати багато прикрас і бути стриманими у макіяжі. Крім того, їм не рекомендується з'являтися на роботі в декольте.

Чоловіки, які працюють в секретаріаті українського уряду, повинні мати не менше трьох костюмів у своєму гардеробі: буденний, святковий і літній.

Крім того, секретаріат Кабінету міністрів рекомендував відвідувачам Будинку уряду та приміщень клубу Кабінету міністрів дотримуватися ділового стилю в одязі.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «В Адміністрації президента посміялися над новим дрес-кодом від Азарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути