Ексклюзиви
неділя, 08 липня 2012 07:07

Спецтема: Боротьба за "мову"

Уже 7 людей голодують за мову під Українським домом
6

Фото: Фото: Анатолій БАБАК

На сходах біля Українського дому в Києві уже другий день поспіль голодують активісти з різних міст України проти прийняття "мовного" законопроекту.

Попри заяви лідерів опозиції розходитися, близько 100 людей уже другу ніч продовжують перебувати на мітингу в центрі столиці.

"Нас уже тут семеро людей голодує, – говорить Gazeta.ua один з активістів Олександр Капінос, 28 років. На голові має білу повязку з відповідним написом. – Сьогодні ще долучилися два чоловіки зі Сходу України, один з яких із Кривого Рогу. Вони їхали сюди цілу добу".

А взагалі, за словами активіста, за день у Київ до них приїхало багато людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ятеро українців голодують ''за мову'' під Українським домом

"Один зі Стаханіва (Луганська область), інший із Дніпропетровська, третій із Нікополя тощо. Тобто люди тільки з'їжджаються. І невідомо чому опозиціонери зібрали свої намети й сказали нам іти додому. Коли люди їдуть сюди навіть зі Сходу відстоювати українську мову. Думаю, що ми правильно зробили, коли вирішили залишитися тут до повної перемоги", – обурено сказав чоловік.

Сам він перебуває біля Українського дому ще з першого дня, тобто з 4 липня. Родом із Кременця (Тернопільська область), приїхав автостопом. Каже, що він фермер, а дома залишив свої вівці та корови й приїхав сюди.

"Учора взагалі огидно почувалися. Багато моїх друзів з усієї України з відразою про це говорили. Сміялися з тієї перемоги, йшли додому, як переможене військо. І багато хто поїхав із тими прапорами. Однак, уже зараз, бачачи, що люди тут залишаються, будуть вертатися. Причому на зовсім інших правах: не тих, щоб робити комусь масовку, а на правах господаря своєї землі", – зазначив голодувальник.

Зараз ви читаєте новину «Уже 7 людей голодують за мову під Українським домом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

94

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути