Ексклюзиви
субота, 07 липня 2012 01:00

Під Українським домом залишилась ночувати невелика група людей
12

Фото: Андрій Жигайло

Депутати та громадські активісти припинили голодування під Українським домом у Києві, оскільки скандальний закон, що розширює сферу застосування російської мови, не підписаний ні головою Верховної Ради, ні президентом. Сьогодні ввечері більшість мітингувальників покинула підніжжя Українського дому. Під стінами залишилась ночувати невелика група найбільш радикально налаштованих борців за українську мову. На їх думку, якщо вони покинуть Український дім, це означатиме, що опозиція здалась

- Ми не покинемо сходи дому, боротьба тільки починається. Опозиція тут тільки попіарилась, а простих людей, які прийшли підтримати рідну мову просто кинули. Сьогодні ночувати тут залишились самі найбільші патріоти, ане проплачені люди  — розповів активіст Ігор Соловейко.

Також сьогодні, під час мітингу проти"мовного" закону, віце-спікер Микола Томенко повідомив, що він направив звернення генеральному прокурору України Віктору Пшонці щодо порушень Конституції та законів України, які відбулися на пленарному засіданні Верховної Ради України 3 липня під час розгляду і голосування за прийняття в цілому проекту закону України "Про основи державної мовної політики".

Генеральна прокуратура повинна з'ясувати діяло чи парламентську більшість як організоване злочинне угруповання під час голосування за мовний закон" - зазначив він.

 

Зараз ви читаєте новину «Під Українським домом залишилась ночувати невелика група людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути