понеділок, 21 липня 2008 14:03

Ющенко зустрічається з Меркель у форматі "віч-на-віч"

Ющенко зустрічається з Меркель у форматі "віч-на-віч"
У Києві у Будинку Городецького розпочалася зустріч Президента України Віктора Ющенка з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель Як повідомляє прес-служба глави держави, на початку зустрічі Президент України висловив у форматі "віч-на-віч". сподівання, що у рамках цього візиту, який у статусі Федерального канцлера Німеччини Меркель здійснює в Україну вперше, буде продовжено "дуже важливий діалог" двох держав.

"Я сподіваюся, що в рамках цього візиту ми започаткуємо новий етап наших відносин", – сказав Ющенко.

У свою чергу Меркель відзначила, що Україна і Німеччина нині тісно співпрацюють.

"Наші відносини досить тісні. Ми маємо не лише економічні, а й політичні контакти. Німеччина яскраво виражає зацікавленість у відносинах з Україною як економічного, так і загальнополітичного характеру", – сказала Федеральний канцлер.

Після завершення зустрічі під головуванням Президента України та Федерального канцлера відбудуться українсько-німецькі переговори у розширеному складі.

Головні теми, які планується порушити під час переговорів: європейська та євроатлантична інтеграція України, питання розвитку енергетичної співпраці, інвестиційна співпраця в контексті підготовки до ЄВРО-2012, іміграційно-візова політика в рамках підготовки Нової посиленої угоди між Україною та Європейським Союзом.

Президент України очікує, що візит в нашу державу Федерального канцлера Німеччини Меркель стане "етапним кроком у розвитку традиційно дружніх і партнерських взаємин між Україною та Німеччиною". УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко зустрічається з Меркель у форматі "віч-на-віч"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути