вівторок, 10 лютого 2009 16:15

Ющенко зробив РНБО таємним і дав Тимошенко 15 хвилин

Ющенко зробив РНБО таємним і дав Тимошенко 15 хвилин

Засідання Ради нацбезпеки перейшло в закритий режим. Про це повідомив президент Віктор Ющенко після свого більш ніж годинного виступу. Президент попросив журналістів залишити залу, де проходить засідання РНБО.

В своїй промові глава держави жорстко критикував газові домовленості Тимошенко з Москвою. Він заявив, що вона не мала мандату на ухвалення домовленостей з Росією щодо укладання контрактів на постачання газу. "Відповідного мандату уряду на це не було. Мандат чомусь приймався заднім числом, коли на першому засіданні уряд не підтримав такого розвитку подій та домовленостей", - сказав Ющенко.

Президент сподівається, що створена у парламенті відповідна Тимчасова слідча комісія зможе об"єктивно розібратися з ситуацією навколо підписання в Москві газових домовленостей. "Створеній парламентській комісії я бажаю всяких успіхів в роботі, знайти відповіді на ці питання, які стосуються, перш за все, нашого національного інтересу", - підкреслив Ющенко.

Після виступу Президента до Ющенка підійшов глава Секретаріату Віктор Балога. Глава держави ще раз нагадав пресі, що засідання переходить у закритий режим і оголосив, що Тимошенко матиме для своєї промови 15 хвилин, а заступник голови "Нафтогазу" Ігор Діденко - 10.

У цей момент прем"єрка Тимошенко увімкнула свій мікрофон: "Я хочу сказати, що жодне слово пана Ющенка не відповідає дійсності: ні по контрактах, ні по .... ". На цьому Ющенко зупинив Тимошенко і пряму трансляцію вимкнули.

19 січня "Газпром" і "Нафтогаз" підписали 10-річний контракт на поставки російського газу в Україну і його транзит в Європу. "Позиція Президента дуже чітка – те, що підписано, слід виконувати, і Україна буде це (газові контракти) виконувати", - повідомили у Секретаріаті Ющенка.

Водночас уповноважений Президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський зазначив, що для України ці контракти є невигідними, і негативно впливатимуть на українську економіку, зокрема це спричинить дорожчання газу для підприємств. Тому, на думку представника Президента, сьогодні треба зосередити свою увагу на мінімізації негативних наслідків газових домовленостей.

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко вважає непотрібним розгляд РНБО домовленостей з "Газпромом" щодо поставок і транзиту природного газу.

Засідання РНБО щодо оцінки газових домовленостей з Росією тричі скасовували.

За матеріалами: Gazeta.ua, УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко зробив РНБО таємним і дав Тимошенко 15 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути