пʼятниця, 06 лютого 2009 09:55

Ющенко йде на РНБО, а Тимошенко летить в Мюнхен

Ющенко йде на РНБО, а Тимошенко летить в Мюнхен

У п"ятницю, 6 лютого, Президент України Віктор Ющенко проведе засідання Ради національної безпеки і оборони, на якому, зокрема, розглядатиметься питання щодо газових домовленостей України і Росії, а також питання збалансування Державного бюджету – 2009 та внесення до нього необхідних змін.

Як раніше зазначав президент, на газовому засіданні необхідно детально подивитись документи, підписані між "Нафтогазом" та "Газпромом", оцінити їх з точки зору відповідності національним інтересам і виробити оптимальні кроки, щоб мінімізувати негативні наслідки високої ціни на газ у 2009 році.

Раніше проведення відповідного засідання анонсували спочатку на 23, а потім на 30 січня. Але в обох випадках засідання переносились. У другому випадку через відсутність у країні секретаря РНБО Раїси Богатирьової, яка відправилася на форум у Давос.

У свою чергу прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко візьме участь у 45-ій міжнародній конференції з безпеки, яка пройде в Мюнхені 6-8 лютого.

Очікується, що для участі в цій конференції Тимошенко відбуде до Німеччини з дводенним робочим візитом сьогодні в другій половині дня.

За інформацією організаторів конференції, заявки на участь в ній представили 13 глав держав і урядів, а також 46 міністрів і шість керівників міжнародних організацій.

Зокрема, на конференцію прибудуть Генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер, Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Хав"єр Солана, канцлер Німеччини Ангела Меркель, Президент Франції Ніколя Саркозі, віце-президент США Джозеф Байден, прем"єр-міністр Польщі Дональд Туск та інші.

Росію на конференції представлятиме віце-прем"єр-міністр Сергій Іванов.

Очікується, що на конференції обговорюватиметься тема європейської безпеки, зокрема енергетичної, тема боротьби з тероризмом, ситуація на Кавказі, Балканах, Близькому Сході, в Афганістані, а також нерозповсюдження зброї масового ураження і засобів її доставки.

За матеріалами Gazeta.ua, прес-служби Президента, УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Ющенко йде на РНБО, а Тимошенко летить в Мюнхен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути