Ексклюзиви
четвер, 07 лютого 2008 10:04

Ющенко заступився за кримських татар

Ющенко заступився за кримських татар
Президент Віктор Ющенко вимагає забезпечити релігійні потреби кримських татар. Про це він заявив в ході зустрічі з керівництвом Автономної Республіки Крим.

"Не бачу законних підстав, щоб не вирішувати будівництво релігійних споруд кримських татар. Сподіваюся, що більше не отримуватиму звернення про будівництво Соборної мечеті в Сімферополі. Це питання повинне бути вирішений на рівні міської влади, а не виноситися на рівень Президента", - сказав Ющенко.

Президент звернув увагу, що до цих пір не завершена інвентаризація земельних ділянок, наданих громадянам з числа депортованих і їх нащадкам, що повернулися для постійного проживання до України.

Глава держави закликав місцеву владу підсилити увагу до проблем депортованих. Перш за все, він рекомендує перевірити, як використовуються кошти Державного бюджету, місцевих бюджетів, міжнародних організацій, іноземних держав і інші кошти, виділені для облаштування депортованих і задоволення потреб національних меншин.

Нагадаємо, кримські татари довгий час добиваються від Сімферопольської міської ради виділення земельної ділянки для будівництва Соборної мечеті. Спочатку під мечеть була виділена ділянка по вулиці Ялтинській.

Пізніше міськрада змінила місцерозташування майбутньої мечеті, перенісши ділянку на вул.Лугову. На знак протесту кримські мусульмани розвернули пікет на вул.Ялтинскій. За їх словами, своїм рішенням депутати міськради вимушують татар знову починати довгу процедуру підготовки і збору необхідних документів, пише Лігабізнесінформ.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко заступився за кримських татар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути