Ексклюзиви
четвер, 09 жовтня 2008 14:08

Ющенко задоволений поїздкою до Італії

Президент України Віктор Ющенко високо оцінює результати свого візиту до Італії.

Як повідомляє прес-служба Президента, під час прес-конференції в Римі Ющенко повідомив, що домовився про візит прем"єр-міністра Італії Сильвіо Берлусконі до України, під час якого повинен відбутися економічний форум.

У цьому контексті Президент нагадав, що Україна і Італія мають динамічні економічні відношення, а в 2008 році рівень товарообігу між країнами прогнозовано досягне 5,5 мільярдів доларів.

"Ми маємо достатньо відкриті інвестиційні відносини", - додав Президент. Він вказав на значний інтерес до нашої держави з боку італійського бізнесу і сподівається, що за підсумками цього візиту надійде ряд пропозицій про сумісні бизнес-проекти України та Італії.

Ющенко повідомив, що під час вчорашніх зустрічей особлива увага була приділена статусу української общини в Італії, зокрема, обговорювалася необхідність укласти пакет міжурядових угод, які б врегулювали ці проблеми.

"Ми порозумілися з усіх питань", - завірив Президент. Протягом таких домовленостей впродовж найближчих десяти днів він має намір зробити все необхідне, щоб українська делегація у складі представників МЗС, Міністерства праці і соціальної політики, Міністерства у справах сім"ї, молоді і спорту провела в Італії остаточні узгодження проекту угоди про працевлаштування.

"Таким чином, ми змогли б легалізувати роботу десятків тисяч українців з одного боку, а з іншої - дати їм достатні гарантії і соціальні права", - сказав Ющенко. Він сподівається, що це питання буде вирішене найближчим часом.

У контексті переговорів щодо української общини під час зустрічей з керівництвом Італії мова йшла про створення української школи в Римі.

"Сподіваюся, ми отримаємо хорошу позитивну відповідь", - сказав Президент.

За його словами, італійська влада завірила в тому, що ухвалення такого рішення відповідає її інтересам, і, отже, будуть реалізовані всі належні кроки для здійснення даного проекту.

Під час українсько-італійських переговорів сторони також приділили увагу питанню визнання Голодомору 1932-1933 років. Керівники законодавчого органу Італії, з якими мав зустрічі Ющенко, підтвердили, що дане питання буде поставлено до порядку денного їх роботи.

Президент в цілому виразив задоволення українсько-італійським діалогом з цієї тематики. Він також повідомив, що звернувся до Берлусконі з проханням підтримати розгляд вказаного питання на Генеральній Асамблеї ООН і генеральному комітеті ООН, де через декілька днів українська сторона має намір підняти питання про внесення до порядку денного проекту відповідної резолюції. "Переконаний, ми найближчим часом доб"ємося постановки цього питання на порядку денному Генасамблєї ООН", - вважає Президент.

Особлива увага під час зустрічей з керівництвом Італії була приділена темі європейської і євроатлантичній інтеграції України. Ющенко відзначив, що підтримка з боку Італії в цих питаннях є дуже важливою.
Кажучи про значний прогрес в просуванні України до європейських структур, Президент нагадав про фундаментальне вирішення останнього самміту Україна - ЄС щодо укладення угоди про асоціацію.

Глава держави сподівається, що цей документ буде підписаний під час головування в ЄС Швеції. Президент відзначив, що євроінтеграційний курс залишається для нього одном з пріоритетних завдань.

"Немає сумніву, що ми йдемо дуже інтенсивною європейською дорогою", - сказав Ющенко.

Він нагадав, що зараз продовжуються переговори про об"єднання енергетичних систем України і країн Європи і почалися переговори по створенню загального повітряного простору. Президент сподівається, що через 7-8 місяців сторони будуть готові підписати угоду з другого питання.

Президент відзначив, що Україна також повинна увійти до Європейської асоціації туризму.
Зараз ви читаєте новину «Ющенко задоволений поїздкою до Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути