Ексклюзиви
пʼятниця, 06 липня 2007 10:09

Ющенко вважає, що коаліція з Януковичем можлива

Ющенко вважає, що  коаліція з Януковичем можлива

Президент України Віктор Ющенко не виключив, що у новій Верховній Раді буде створена коаліція з прем"єром Віктором Януковичем, але не заперечив і можливість появи помаранчевої  коаліції з поверненням у прем"єрське крісло Юлії Тимошенко.

Про передвиборну кампанію і підготовку візиту до Росії президент України розповів журналістам чотирьох російських видань. Виклад бесіди з Ющенком публікує газета "Ведомости".

Зокрема, Ющенко наголосив, що у нього "нормальні відносини" з прем"єром Януковичем. За словами Президента, протистояння було викликане не міжособовими конфліктами, а поспішно проведеною у  2004 році політичною реформою. "Був втрачений баланс і рівновага гілок влади", - відзначив глава української держави.

Відповідаючи на питання про можливість створення в новому парламенті коаліції між пропрезидентською фракцією і фракцією Партії регіонів Януковича, Ющенко сказав, що не може цього виключити, хоча таких домовленостей немає.

"Очистити владу від політичної корупції" допоможуть дострокові вибори і прийняття  нової конституції, вважає Президент. Оприлюднену Секретаріатом Президента ідею про двопалатний парламент Ющенком назвав запрошенням до дискусії на цю тему. За його словами, арбітром виступить народ на референдумі.

"Ніхто сьогодні не скаже, якими будуть результати виборів і конфігурація більшості і меншини в парламенті. Але упевнений в одному: вибори змусять шукати консолідацію", - відзначив Президент.

Кажучи про відносини з Росією і про запланований на  серпень візит до Росії, Ющенко повідомив, що близькі до завершення переговори про зміну схеми постачань газу на Україну.

В майбутньому ціна на газ визначатиметься по світовій формулі: ціна минулого року, помножена на суму коефіцієнтів вартості інших видів енергоносіїв (вугілля, мазуту, урану). Це дасть змогу Україні повернутися до укладення прямих договорів з Газпромом. Така формула дає змогу  "прогнозувати ціну наступного року незалежно від того, як у нас завершаться переговори з РФ", сказав Ющенко, відмовившись назвати ціну газу на 2008 рік.

Президент особливо наголосив, що введення світового принципу формування ціни на газ не направлене проти якоїсь конкретної компанії-посередника. "Хто виконуватиме цю функцію (по постачаннях газу) - питання другорядне", - сказав він, хоча не виключив, що в результаті компанія RosUkrEnergo втратить монопольні позиції на Україні або зовсім піде з українського ринку. "Все можливо", - коротко відзначив він.

За матеріалами РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Ющенко вважає, що коаліція з Януковичем можлива». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути