середа, 01 жовтня 2008 18:36

Ющенко вказав на різницю поглядів України і Росії

Президент Віктор Ющенко вважає, що Україна і Росія мають розбіжності в баченні майбутньої архітектури європейської і евроатлантичної безпеки.

Про це він сказав в інтерв"ю шведській газеті DagensNyheter, повідомляє прес-служба президента.

Він також вказав на існування розбіжностей в підходах до міжнародної співпраці в різних багатобічних форматах.

"Ми поважаємо вибір Росії, яка вибудовує свій власний погляд на політику безпеки, і це її право. Українська нація виходить з того, що основоположна система безпеки, яка краще всього відповідає національним інтересам будь-якої країни в Європі, зокрема України, це колективна модель безпеки", - сказав Ющенко.

Разом з тим, за його словами, Україна настроєна будувати відносини з Росією "на принципах добросусідства, на рівноправній основі, з повагою до досягнень незалежності кожного з народів, з правом суверенної нації формувати свою політику по ключових як внутрішніх, так і зовнішніх питаннях".

Коментуючи пролонгацію функціонування договору про дружбу, співпрацю і партнерство між Росією і Україною ще на 10 років, Ющенко сказав, що "таким чином і Україна, і Росія з розумінням підійшли до того, наскільки важливі, основоположні принципи даного договору для розвитку на перспективу наших двосторонніх відносин", повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко вказав на різницю поглядів України і Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути