Ексклюзиви
вівторок, 22 листопада 2011 10:21

Ющенко вирішив застерегти владу від нового Майдану

Ющенко вирішив застерегти владу від нового Майдану

Третій президент України (2005-2010), лідер партії "Наша України" Віктор Ющенко вважає, що в країну повернулися явища, котрі спровокували Майдан 2004 року, але можливості влади не безмежні.

"Сьогодні проти нас, українських громадян, повернулися ті ж виклики, які стали причиною Майдану 2004 року: авторитаризм влади, наступ на права громадян і підприємців, корисливість чиновників, цензура засобів масової інформації, переслідування політичних опонентів і неприхована підготовка до фальсифікації виборів", - йдеться в опублікованому на сайті "Нашої Україна" зверненні Ющенка з нагоди Дня свободи.

Колишній президент підкреслив: "У День свободи ми застерігаємо владу, що її можливості не безмежні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У БЮТ заспокоюють владу: на річницю Помаранчевої революції повалення режиму не заплановано

Він висловив упевненість, що Помаранчева революція має універсальне значення для всіх громадян України, незалежно від партійної приналежності і політичних поглядів.

"Головним автором Помаранчевої революції був Український народ. День Свободи належить мільйонам звичайних людей, які мали особисту мужність виступити проти авторитаризму", - наголосив екс-президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідери Майдану мають покаятися — політолог

"Помаранчева революція має значення світове, оскільки, як приклад масштабного громадянського подвигу, належить до виключних подій людської історії", - зазначив Ющенко.

"Наша Україна" звертається до кожного українського громадянина "відзначити загальну громадянську свободу і стати разом на захист спільних прав".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помаранчевому Майдану не поталанило з лідером - депутат

"День свободи дає нам приклад того, як потрібно діяти. Ми пишаємося цим днем ??і віримо, що його цінності знову об'єднають всю українську державу", - підсумував третій президент.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко вирішив застерегти владу від нового Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути