понеділок, 21 листопада 2011 08:15

Помаранчевому Майдану не поталанило з лідером - депутат

Помаранчевому Майдану не поталанило з лідером - депутат

Україні не поталанило з людиною, яка на Майдані проголошувала одні гасла, а після Майдану відразу їх забула та замінила усіх соратників по революції у своїй команді на ворогів цієї революції.

Таке міркування у коментарі Gazeta.ua висловив депутат Івано-Франківської обласної ради, координатор студентської хвилі Івано-Франківської області у місті Києві під час Помаранчевої революції Микола Зелінський.

"Віктор Ющенко своїм катастрофічно неефективним керуванням привів до влади Януковича і його команду з Партії регіонів. Команду, яка розпочала згортання демократичних інституцій в Україні, напад на українську мову і культуру і повномасштабне переміщення у бік Росії. Команду, яка займається політичними репресіями проти лідерів опозиції з метою відвернути увагу громадян від реальних проблем", - наголосив депутат.

За його словами, Помаранчева революція мала чимало досягнень. Серед яких – відсутність громадянських конфліктів усередині України, досвід проведення демократичних парламентських виборів, встановлення відносно демократичного режиму, поступове зближення з Європейським Союзом і утвердження відносної свободи слова.

До поразок він зараховує поширення корупції, нездатність позбутися залежності від Росії, невдала євроінтеграційна політика, відсутність незалежної та справедливої судової системи, низький рівень життя населення, побудова неефективної економічної моделі та нездатність вступити до НАТО.

"Помаранчева революція" та сьогоднішні акції протесту підприємців, пенсіонерів, чорнобильців, афганців, акції на захист лідерів опозиції є перспективними проявами, які випереджають великий народний бунт, в результаті якого український народ отримає черговий шанс на краще майбутнє", - звернув увагу Зелінський.

"Ми програли "Помаранчеву битву" для того, щоб виграти "війну", а програти допомогли антиукраїнські сили.Але я жодного разу не шкодував та не буду шкодувати, що був активним учасником Помаранчевої революції. Для мене та моїх однодумців – це свято перемоги не Ющенка, а Перемоги над кучмізмом та системою кланово-олігархічного режиму, свято власної Перемоги, яка довела кожному з нас, що тільки разом можна подолати корупцію, ліквідувати олігархічний лад, змінити систему правосуддя та модернізувати економіку. Помаранчеві Майдани стали полем битви між обкраденим народом і тими, хто розкрадав народну власність, між тими, хто хотів будувати справді українську національну державу, і тими, хто бачив її як придаток Росії або нову російську губернію", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «Помаранчевому Майдану не поталанило з лідером - депутат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути