середа, 11 листопада 2009 12:14

Ющенко розповів, як Тимошенко збільшила зовнішній борг на 120 мільярдів

Ющенко розповів, як Тимошенко збільшила зовнішній борг на 120 мільярдів
Президент Віктор Ющенко заявив, що в 2010 році Україна витратить на повернення зовнішніх боргів 22 млрд грн - стільки, скільки витрачає за рік на освіту, медицину і армію разом узяті.

Про це Ющенко сказав напередодні в Херсоні під час зустрічі з виборцями.

Він переконаний, що така ситуація склалася з вини чинного уряду України, який для покриття дефіциту бюджету зробив великі зовнішні запозичення.

"До приходу уряду Тимошенко обсяг зовнішнього боргу становив до 80 млрд грн. Поточний рік ми завершимо з обсягом зовнішнього боргу понад 200 млрд грн. А в бюджет 2010 року вже закладено обсяг зовнішнього боргу країни понад 300 млрд грн. Як віддавати ці борги, нікого в уряді не цікавить", - сказав Ющенко.

Він вважає, що така політика уряду спрямована на один результат - дотягнути до кінця першого кварталу 2010 року і будь-якою ціною перемогти на майбутніх президентських виборах.

Також Президент висловив здивування стосовно ситуації з короткочасними запозиченнями уряду під цінні папери Кабінету міністрів.

"Вони (члени Кабміну) займають гроші на півроку майже під 30% річних. Хто і як буде віддавати гроші з такими відсотками і з нинішнім дефіцитом бюджету?" - сказав Ющенко.

Президент зазначив, що такими діями нинішній Кабмін вимиває вільні гроші з внутрішнього фінансового ринку України, які могли бути залучені бізнесом для фінансування інвестиційних проектів, і в цілому наближає країну до дефолту, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко розповів, як Тимошенко збільшила зовнішній борг на 120 мільярдів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути