Ексклюзиви
пʼятниця, 17 жовтня 2008 13:06

Ющенко реанімує Раду

Ющенко реанімує Раду

Президент розглядає можливість поновлення роботи парламенту для того, щоб той зміг внести запропонований урядом проект змін у Держбюджет-2008, який передбачає кошти для організації і проведення дострокових виборів.

Про це в п"ятницю на брифінгу заявив перший заступник голови секретаріату президента Олександр Шлапак, повідомляє Ліга.net.

Шлапак підкреслив, що поки проблема фінансування дострокових парламентських виборів залишається невирішеною, але в четвер уряд затвердив відповідні зміни в Держбюджет 2008 і вніс їх на розгляд у Верховну Раду.

"Якщо доведеться йти на такий крок, то президент вважає, що не скористатися такою можливістю недоцільно", - сказав Шлапак, додавши, що президент Віктор Ющенко розглядає такий розвиток подій.

Поки рішення не ухвалене. Президент визначиться після засідання РНБО, у рамках якого відбудеться обговорення цього питання.

Крім того, Шлапак не виключає, що для стабілізації економічної ситуації в Україні і реалізації "антикризового" рішення РНБО, яке планується прийняти в понеділок, також буде розглядатися можливість поновлення роботи Верховної Ради для того, щоб вона могла ухвалити відповідні закони.

Шлапак додав, що це питання теж буде вирішене на засіданні Ради нацбезпеки й оборони.

Кабінет міністрів у четвер підтримав проект змін до бюджету, яким виділяються гроші на вибори. Тепер відповідні зміни повинна ухвалити Верховна Рада – тоді ці кошти можуть бути виділені.

Раніше, на позачерговому засіданні у вівторок, уряд відмовився виділяти з резервного фонду кошти на проведення дострокових виборів, тому що "це суперечить чинному законодавству". Проти тоді проголосували 15 членів Кабміну.

Крім того, ті ж 15 членів уряду проголосували за спрямування звернення президентові з проханням скасувати дострокові парламентські вибори у принципі, щоб "припинити штучну економічну кризу і відновити роботу парламенту".

Ліга.net, Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Ющенко реанімує Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути