пʼятниця, 08 червня 2007 16:18

Ющенко: "Я не хочу жити з міліцією, яка б"є кийками по голові"

Президент України Віктору Ющенко соромно за дії міліції на фіналі Кубку України з футболу. Про це він сказав на прес-конференції у Хмельницькому.

"Зараз мова йде про наші цінності. Ми хочемо жити з міліцією, яка б"є кийками нас по голові? Незалежно – чи то на стадіоні, чи то у приміщенні Генеральної прокуратури. Я не хочу жити з такою міліцією. Мені соромно за таки силові дії, - сказав Ющенко.

Президент також пригадав, що за часів його перебування в опозиції такого не було. "Чому такий непрофесіоналізм? Чому така неповага до людини? Чи ми хочемо жити з корупцією, яка панує у Верховної Раді? Чи ті політичні процеси, які були біля Конституційного Суду чи біля ЦВК? Чи в цілому біля судової системи?", - поцікавився він.

При цьому Ющенко підкреслив, що не намагається звинувачувати людей, які представляють цю систему. "Це не проблема сьогоднішнього дня, що ми маємо таку Генпрокуратуру, яка не може сказати свого слова, не може право захистити. Це проблема п"ятнадцяти років", - вважає він.

27 травня під час футбольного матчу "Динамо"-"Шахтар" сталися зіткнення між "Беркутом" і фанатами "Динамо". Як стверджують уболівальники, бійка і побиття міліцією людей почалося після того, як на трибунах були засвічені файєри. За протиправні дії і непокору працівникам міліції було затримано 22 особи.

Пізніше за фактом перевищення службових повноважень працівниками спецпідрозділу "Беркут" під час матчу "Динамо" (Київ) – "Шахтар" (Донецьк) було порушено кримінальну справу.

7 червня начальник Департаменту зв"язків із громадськістю МВС України Костянтин СТОГНІЙ заявив, що службове розслідування МВС з приводу інциденту під час футбольного матчу виявило, що в цілому дії співробітників міліції відповідали закону, однак в окремих випадках працівники органів внутрішніх справ діяли неадекватно ситуації, яка склалася, пише  УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко: "Я не хочу жити з міліцією, яка б"є кийками по голові"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути