Ексклюзиви
середа, 03 грудня 2008 08:55

Ющенко придумав спікерський тест для парламенту

Президент України Віктор Ющенко заявляє, що Конституція дає відповідь на те, як врегулювати всі непрості ситуації у Верховній Раді. На його переконання, вибори спікера - це маленький тест парламенту.

Зокрема, як повідомляє прес-служба глави держави, Ющенко відзначив: "Якщо немає можливості сформувати коаліцію в парламенті - тоді читаємо Конституцію, яка дає відповіді на всі кризи. Найголовніше, щоб ми рухалися згідно із законом".

На думку Президента, проблема, яка сьогодні існує у ВР, - пошук компромісу в умовах, коли вже сформований уряд, роздані портфелі, розподілені парламентські комітети". "Знайти поле згоди в такому середовищі дуже складно", - констатував політик.

Він побажав українському парламенту все ж таки дійти згоди. Разом з тим, Президент підкреслив, що це вже не відбудеться на грунті розподілу посад.

"Політикам треба говорити про ідеали, цілі, які можуть сприйняти обидві політичні сторони. А вибори спікера - це маленький тест парламенту", - резюмував Ющенко.

Нагадаємо, вчора парламентарії узяли перерву в пленарних засіданнях до четверга, 4 грудня. За таке рішення проголосували 340 народних депутатів, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко придумав спікерський тест для парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути