четвер, 20 березня 2008 08:30

Ющенко потрапив у рейтинг наймолодших політиків (Перелік)

Журнал "Главред" за результатами внутрішнього редакційного опитування склав рейтинг наймолодших українських політиків з різних політичних таборів і представників усіх галузей влади. Граничний вік кандидатів - не більш 35 років. Олесь Довгий, секретар Киеврады, 27 років, Київ

Якби Олесь Довгий не став у свої 25 секретарем Київради, він обов"язково з"явився б, наприклад, у Верховній раді або Секретаріаті президента. І батько, і дядько Олеся є народними депутатами від "Нашої України" не одного скликання ВР і вважаються близькими до Віктора Ющенко.

Незважаючи на хитке положення Черновецкого, Довгий почуває себе досить упевнено. І має для цього всі підстави. Він став головним комунікатором між міською владою й українським політичним середовищем.

 Ярослав Ющенко, заступник губернатора Харківщини, 27 років, Харків

Більшість вважає, що стати в 24 роки віце-губернатором Харківщини Ярославу Ющенко допомогли його сімейні зв"язки з президентом. Однак сам Ярослав вірить, що його призначили, у першу чергу, як гарного економіста - фахівця з інвестицій.

Ющено-молодший зізнався, що працювати початків ще в 12 років, допомагаючи батькові - Петрові Ющенко, що ще при Союзі "став одним з перших кооператорів, що поставляв продукцію до США". З роками Ярослав залишався вірним помічником батькові як у Верховній раді, так і в бізнесі. Він п"ять років проробив економістом у фірмі батька "Сула", ставши співвласником ряду аграрних підприємств. Звідси його і забрали в 2005-му Харківську ОДА.

Однак йому поки не пощастило стати депутатом. Але в перспективність Ярослава повірила рідна партія, і недавно він став заступником голови політради НСНУ.

Ян Берназюк, керівник Служби забезпечення зв"язків Секретаріату президента з ВР і КМ, 29 років, Чернівецька область

Цей молодий кадровик у Секретаріаті президента ретранслює позицію глави держави практично з усіх питань. Берназюка називають близьким до Арсенія Яценюку, і, схоже, їх зв"язує не тільки Буковина, тому що місце роботи обох дивним образом збіглося. ЗМІ навіть писали, що Берназюк очолив Держдепартамент із питань банкрутства завдяки зусиллям Яценюка, а до цього працював під керівництвом Арсенія Петровича в Нацбанку і Мінекономіки. Звичайно, тільки-но Яценюка призначили на Банкову, через місяць там з"явився і Берназюк.

Віктор Бондар, губернатор Дніпропетровщини, 32 року, Ленінград (Росія)

З двох вищих освіт - юридичної і комп"ютерної - Віктор Бондар сповна уже використав обох. Проробивши п"ять років у секретаріаті Кабінету міністрів, він займався ще і питаннями інформатизації і переробив діючий урядовий веб-портал. Він також активно сприяв відкриттю в Україні представництв відомих у світі компаній: Microsoft, IBM, Intel, CISCO. Більш того, у 2002 році Бондареві пощастило особисто зустрітися з Біллом Гейтсом.

Коли ж до влади прийшли "жовтогарячі", модним стало активно утягувати молодь у керування державою. Саме тоді міністр транспорту Євгеній Червоненко забрав його до себе першим заступником. А вже у вересні 2005-го після відставки Червоненко президент своїм указом призначив Бондаря главою Мінтрансу. Але навіть з відставкою уряду Бондареві вдалося утриматися на політичному олімпі. З 2006-го він стає заступником глави Секретаріату президента, де курує регіональний напрямок. Однак рівно через рік з Банкової його відправили губернатором у Дніпропетровську область.

Наталя Королевська, народний депутат України, БЮТ, 32 року, Луганськ

Говорять, що Наталя Королевська цілеспрямовано копіює манеру публічних виступів і стиль одягу своєї нинішньої шефині - Юлії Тимошенко. Утім, у команді БЮТ Королевська не дуже давно. У 2002 році, коли вона прийшла в політику (була обрана в Луганську облраду), тісно співпраювала з Партією регіонів. Говорять, що в 2004-му саме вона привезла на "сепаратистський" з"їзд у Сєвєродонецьк скандального гостя - Юрія Лужкова. А усе через те, що її рідний брат займає високу посаду в московській мерії.

З цим же часто пов"язують і бізнеси-успіхи Королевської. Свою першу менеджерську посаду вона зайняла в 17 років, а сьогодні, за версією журналу "Фокус", входить у сотню найбагатших  людей України з капіталом 243 мільйона доларів.

В даний момент співпраця з біло-"синіми" для Королівської в минулому. З осені 2005-го вона - "бютівка". У Раді VI скликання Королевська очолює комітет з питань промполітики.

Олена Лукаш, народний депутат, Партія регіонів, 32 року, Молдова.

Політична кар"єра фахівця з цивільного і господарського права Олени Лукаш почався в 2004 році: вона захищала кандидата на посаду президента Віктора Януковича у Верховному суді. У 2005-му була адвокатом Бориса Колеснікова, обвинувачуваного у вимаганні й ув"язненого в СІЗО. Улітку цього ж року була обрана членом правління ВДО "Союз молоді регіонів України", у 2006-му вступила до Партії регіонів.

Була обрана народним депутатом України за списком "регіоналов" у 2006-му (номер 26) і 2007-му (номер 27) роках. Після створення коаліції ПР-СПУ-КПУ влітку 2006-го призначена заступником міністра Кабінету міністрів України.

Юрій Павленко, міністр України у справах молоді і спорту, 32 року, Київ

Кар"єрні сплески Юрія Павленко деякі пояснюють тим, що батько його дружини - давній і близький товариш Віктора Ющенко. А хрещені його старшого сина - Катерина Ющенко і... Леонід Кучма. У велику політику Павленко прийшов у 2002-м року, коли його нікому не відома Молодіжна партія України стала одним з десяти засновників блоку Ющенко "Наша Україна".

На президентських виборах-2004 Павленко керував роботою донецького штабу кандидата в президенти Віктора Ющенко. Очевидно, саме за заслуги на цій посаді він одержав посаду міністра у справах молоді і спорту в першому "жовтогарячому" уряді Юлії Тимошенко. Залишився Павленко на плаву і після відставки цього Кабміну - він зберіг посаду в кабінеті Юрія Єханурова, а потім навіть трохи попрацював з Віктором Януковичем.

Опозиційне лихоліття "Нашої України" він провів у кріслі житомирського губернатора. Після невдалої парламентської кампанії блоку НУ-НС на Житомирщині Павленко подав у відставку й очікував чергового призначення в уряд. Його мрією була посада віце-прем"єра, відповідального за проведення Євро-2012. Утім, до другого уряду Тимошенко Павленко повернувся на вже знайоме місце головного спортсмена і тепер там залишається самим молодим міністром.

Олена Бондаренко, народний депутат, Партія регіонів, 33 роки, Донецьк

Олена Бондаренко знайома з політикою з 1997-го: вона була політичним оглядачем регіонального відділення телеканалу "Інтер". У 2001-му стала прес-секретарем донецької обласної організації Партії зелених, а через кілька місяців її запросив у свою команду голова облради Борис Колесников. За кілька років Олена стала головним членом його команди й особистим медіа-консультантом.

Після арешту Колеснікова в 2005-му виступила як один з головних коментаторів ходу подій аж до його звільнення. Неодноразово заявляла про переслідування її самої і членів її родини через захист Колеснікова.

Бондаренко - народний депутат від Партії регіонів у Раді V і VI скликань (відповідно номера 125 і 146). Працювала в комітеті ВР із питань свободи слова й інформації. Відзначилася критикою Нацради з питань телебачення і радіомовлення і представленням відповідного проекту закону про Нацраду. Член Національного союзу журналістів України.

Арсеній Яценюк, голова Верховної ради України, 33 року, Чернівці:

Один із самих успішних серед молодих політиків і керівників, за що одержав прізвисько "кіндер-сюрприз". Відразу по закінченні університету працював у банку "Аваль". У 26 років почав стрімку кар"єру держслужбовця: від міністра економіки АРК і заступника голови Нацбанку (де в 2004-му фактично виконував обов"язки голови) до першого заступника голови Секретаріату президента Ющенко і міністра закордонних справ. На дострокові вибори 2007-го пішов у списку блоку НУ-НС під номером 3. Після створення коаліції з БЮТ за кандидатуру Яценюка на посаду голови ВР проголосувало 227 депутатів.

Яценюк володіє талантом добувати прихильність сильних світу цього: за своє коротке політичне життя він працював у команді президента Кучми, продовжив блискучу кар"єру при президентові Ющенку. У свій час саме Яценюка хотіли бачити головою президентської партії НСНУ

Андрій Портнов, народний депутат, БЮТ, 34 роки, Луганськ

Андрій Портнов починав як юрист-консультант ряду підприємств Луганщини. З 1997-го по 2005-й роки працював у Державній комісії з цінних паперів, де дослужився до керівних посад. У 2002-му заснував власну юридичну фірму "Портнов і партнери", що спеціалізувалася на послугах у сфері інвестиційного бізнесу і корпоративного права. Був адвокатом Олександра Зінченка в судовій справі, порушеній після "корупційного скандалу" 2005-го.

У 2007-му голосував за відставку Юрія Луценка з посади міністра внутрішніх справ і порушення проти нього кримінальної справи за несанкціоноване стеження за народними депутатами.

Портнов - є найвірогіднішим кандидатом на посаду глави Фонду держмайна.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко потрапив у рейтинг наймолодших політиків (Перелік)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути