четвер, 03 липня 2008 12:59

Ющенку порадили зробити Ахметова сенатором

Ющенку порадили зробити Ахметова  сенатором
Перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Степан Гавриш пророкує світле майбутнє Партії регіонів і не вірить, що її засновник Ахметов піде з партії.

"Ахметов - засновник і стратегічний партнер Партії регіонів. І його самого, і його бізнес неможливо сьогодні розділити з Партією регіонів. Його вплив на вітчизняний бізнес і політику є одним з основних, - заявив пан Гавриш в інтерв"ю АМІ "Новини-Україна". - Я свого часу запропонував Президентові, як можна змінити політичну долю таких людей. Їм треба знайти місце в двопалатному парламенті і зробити їх сенаторами. Це дозволить партіям розвиватися за законами політичної, а не економічної конкуренції, за якими вони розвиваються зараз, головним елементом якої є корупція".

Партія регіонів може реформуватися і перетвориться на партію європейського типу

Водночас, за словами Гавриша, сьогодні немає ніяких причин для розмов про те, що Рінат Ахметов і його партнери можуть вийти з Партії регіонів, окрім непрогнозованих ситуацій.

"Рейтинг партії і рейтинг її лідера - Віктора Януковича, який працював в ній із самого початку, і зробив її могутньою політичною силою, приблизно однаковий, що говорить про високий ступінь довіри виборців до її лідера, - відзначив він. - Дозволю собі висновок експерта, а не державного чиновника: я не бачу сьогодні Партії регіонів без Ріната Ахметова, який разом з Віктором Януковичем і іншими харизматичними донецькими лідерами її і створювали".

Окрім цього, Степан Гавриш вважає, що Партія регіонів може реформуватися і перетвориться на партію європейського типу і, що "запас міцності" у неї для цього є, і він надзвичайний.

"Жодна політична сила не має такої потужності і такого запасу міцності, - підсумував політик. - Сьогодні Партія регіонів формує своє нове обличчя сучасної європейської опозиції. Вони не опонують стратегічним ініціативам Президента. Одночасно вони прагнуть зберегти свої погляди, але внутрішня дискусії, яка зараз йде в партії, показує, що вона на шляху реформ".



Зараз ви читаєте новину «Ющенку порадили зробити Ахметова сенатором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути