Ексклюзиви
субота, 10 травня 2008 17:11

Ющенко подивився військово-історичну реконструкцію до дня Перемоги

Президент України Віктор Ющенко разом з сім"єю подивився військово-історичну реконструкцію "Велика перемога! Травень 1945-го", яку до дня Перемоги організувала Молодіжна громадська організація "Київський клуб "Червона зірка".

Про це повідомляє прес-служба розділу держави в суботу.

На території столичного мототреку "Пирогово" учасники дійства розіграли епізод бою, що відбувся в травні 1945 року в районі річки Ельба біля міста Штольберг між стрілецькою ротою Першого Українського фронту Червоної Армії, посиленої представниками армій союзників США і Великобританії, і німецькою тактичною групою.

Глядачі побачили дійство в режимі реального бою - включно з формою, спорядженням і військовою технікою часів Другої світової війни. В цілому в реконструкції взяли участь більше 700 чоловік - понад 300 членів військово-історичних клубів України, Росії, Білорусі, Латвії, Естонії, Чехії, а також військовослужбовців внутрішніх військ України, інших силових структур.

Учасники дійства використовували зброю, авіаційну артилерію і панцирну техніку, надану кіностудією ім. А.Довженко, а також з приватних колекцій членів військово-історичних клубів.

Спілкуючись після реконструкції з її учасниками, В.Ющенко привітав їх з Днем Перемоги і високо оцінив роботу, яку реалізують члени військово-історичних клубів в контексті вивчення історичного збереження пам"яті, зокрема воїнів Другої світової війни, і виховання патріотизму.

"Це праця в ім"я нашої країни, її суверенітету. Переконаний, так виховується нація. Я приклоняю голову перед вашими зусиллями", - сказав президент України.

В.Ющенко також виразив подяку всім причетним до сьогоднішнього заходу громадським організаціям і Міністерству оборони за допомогу в його проведенні.

Подивитися дійство прийшов також міністр оборони України Юрій Ехануров.

Військово-історичні реконструкції, подібні сьогоднішнім, проводяться у всіх країнах Європи (окрім Німеччини), а також в США і Великобританії.

Їх основна мета - детальне вивчення військової історії. В Україні це вже друга така акція за участю президента України В.Ющенка. У січні 2008 року глава держави подивився військово-історичну реконструкцію бою під Крутами, повідомляє Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко подивився військово-історичну реконструкцію до дня Перемоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути