субота, 18 липня 2009 18:19

Ющенко пішов на Говерлу найскладнішим маршрутом

Ющенко пішов на Говерлу найскладнішим маршрутом

Президент Віктор Ющенко у 35-й раз здійснив сходження на найвищу гору України – Говерлу з нагоди річниці проголошення Декларації про державний суверенітет України.

Ющенко здійснював сходження найважчим маршрутом з двох.

Він почав сходження о 10.30, а на Говерлу піднявся о 13.15. По дорозі на Говерлу Президент зупинявся, пив джерельну воду, посеред маршруту біля державного прапора України зробив невеликий привал.

Разом із главою держави на Говерлу піднялися тисячі членів і прихильників "Нашої України", керівники облдержадміністрацій, народні депутати Зиновій Шкутяк, Ярослав Кендзьор, Андрій Парубій.

Перед початком віче на найвищій вершині Карпат (2061 метр) Ющенко схилив коліно і поцілував державний прапор, а пластуни в урочистій обстановці підняли прапор.

"Говерла – не лише найвища географічна точка України. Це вершина духу української нації – символ величі і могутності. Ми – сильна нація. Ми змогли вистояти. Ми зможемо побудувати могутню й багату Україну", - запевнив президент.

"Ми не раз піднімалися на нашу найвищу гору і щоразу перемагали. Так буде і зараз. Ми йдемо вперед і ми переможемо. Бо наша перемога – це ідея України: бути сильною державою, мати українську душу, бути вільною, демократичною, заможною європейською країною. Національній ідеї альтернативи немає", - наголосив Ющенко.

Глава держави подякував усім учасникам сходження на Говерлу за сумління, яке вони проявили нинішнього дня, і побажав їм родинного щастя та успіхів у досягненні мети.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Ющенко пішов на Говерлу найскладнішим маршрутом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути