Ексклюзиви
понеділок, 24 січня 2011 13:47

Ющенко облаштувався на новій роботі (ФОТО)
7

На форумі "Української правди" виклали фотографії з нового робочого місця екс-президента Віктора Ющенка.

На знімках видно, що новостворений "Інститут президента Віктора Ющенка "Стратегічні ініціативи" розташувався на Подолі у будівлі на вулиці Спаській, 37. У цьому ж будинку розмістилися центральні партійні структури НСНУ.

На стендах всередині приміщення виставлені книги однойменного авторства. На стінах висять фотографії з "помаранчевої" революції.

На одному з фото Віктор Ющенко готується до засідання. Біля нього прес-секретар Ірина Ванникова, яка завжди супроводжує екс-президента. Присутній в інституті і колишній гендиректор "Укрспецекспорту" Сергій Бондарчук.

У жовтні 2010 року Міністерство юстиції офіційно зареєструвало інститут Ющенка. Одним із його завдань є створення майданчика, на якому інтелектуали проводили б дискусії із різних проблем. Серед завдань — розвиток громадянського суспільства, оцінка тенденцій в українській політиці, збереження культурних цінностей, контроль влади, промоція європейського вектора тощо.

"Наше становлення, зовнішня політика або гуманітарна політика, безпека, мовна та історична політика — про ці проблеми інтелектуали нації мають відкрито дебатувати, апелювати до суспільства з тих чи інших питань. Думаю, ці теми цікаві для українського суспільства. І тому такий проект я хочу реалізувати", - сказав Ющенко.

Як пише на сайті "Вікіпедія", є вже і перша реалізована ініціатива. Засновано Громадський інститут історичної пам'яті, який утворено спільно з Міжнародним фондом "Україна 3000" та іншими громадськими організаціями. До ради Інституту входять відомі історики, зокрема В.Сергійчук, В.Шендеровський, В.В'ятрович, І.Патриляк.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко облаштувався на новій роботі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

56

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути