пʼятниця, 15 лютого 2008 16:39

Ющенко згадав, як когось розстріляли і виникла ЄЕСУ

Президент Віктор Ющенко заявляє, що запорукою незалежності України є самодостатній ринок забезпечення України енергоносіями.

"Ключова проблема будь-якої економіки – чи змогла нація організувати самодостатній ринок забезпечення енергоносіями", - сказав Ющенко на засідання РНБО.

"Країна, яка це не зробила, потрапляє в політичну залежність. Питання нафти і газу – це питання політики, як показує наша нещодавня історія. І питання номер один сьогодення повинно стояти - осмислена дія в приватизації енергокомплексу. Не повинно стояти питання розпродати країну будь-якою ціною і якнайшвидше", - заявив він.

Говорячи про цю тему, Ющенко раптом торкнувся теми газового посередника між Україною і Росією.

"... Була "Ітера", після "Ітери" прийшов "Росекспорт", приблизно така назва... потім прийшов "Росукренерго". У кожного була своя комбінація", - зазначив президент.

"У нас була своя модель – корпорація "Республіка", яка привнесла небачений бартер у цю сферу. Потім почали стріляти, організували "Інтергаз", потім по дорозі в Київ загубили документи, когось розстріляли, утворилось ЄЕСУ. Я не хочу заглиблюватися... Після мук рождань у нас виникла ідея – давайте зробимо НАК "Нафтогаз України", - занурився у спогади Ющенко.

Однак, за словами президента, протягом останніх років у "Нафтогазу" спробували "забрати транзит і внутрішній ринок, з метою зробити його банкрутом".

За його словами, навколо газових питань "було стільки помилкових жульнических ідей", що тільки зараз вони стають зрозумілими, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко згадав, як когось розстріляли і виникла ЄЕСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути