пʼятниця, 23 жовтня 2009 15:57

Ющенко нагадав Тимошенко про борги по зарплаті

Ющенко нагадав Тимошенко про борги по зарплаті
Президент України Віктор Ющенко просить прем"єр-міністра Юлію Тимошенко взяти під особистий контроль питання щодо погашення заборгованості із заробітної плати та вжити вичерпних заходів для поліпшення ситуації у зазначеній сфері.

Про це йдеться у листі президента на адресу прем"єра, повідомила прес-служба глави держави.

У листі Ющенко зазначає, взяв до відома інформацію щодо заходів, які вживаються урядом для погашення заборгованості із зарплати та сплати страхових внесків на загальнообов"язкове державне пенсійне страхування.

Водночас президент зауважує, що не зважаючи на деяке зменшення обсягів заборгованості із зарплати у липні поточного року, ситуація у серпні погіршилася – заборгованість зросла на 4% і перевищила 1,6 млрд гривень.

Також Ющенко зазначає, що позитивних результатів не дали неодноразові звернення керівників обласних державних адміністрацій до Кабінету Міністрів та центральних органів виконавчої влади щодо вжиття заходів реагування до керівників підприємств та організацій, які перебувають у сфері їх управління.

"Заборгованість із заробітної плати економічно активних державних підприємств у серпні поточного року в цілому по економіці зросла на 4,7 %. Зокрема, борги працівникам Суднобудівного заводу імені 61 комунара (м.Миколаїв) зросли на 66 відсотків (до 5,1 млн грн). Із загального обсягу заборгованості із заробітної плати (111 млн грн), що утворилася на 25 вересня 2009 року в Харківській області, 56 відсотків – борг державних підприємств", - зазначає у листі глав держави.

Також президент зауважує, що через несвоєчасне перерахування коштів місцевим бюджетам за перевезення пільгових пасажирів зростає напруження в трудових колективах комунального транспорту.

Зокрема, нагадав, що 28 вересня працівники Харківського комунального підприємства "Міськелектротранс" через невиплату їм зарплати на суму майже 14 млн. грн. провели акцію протесту із призупиненням руху електротранспорту.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Ющенко нагадав Тимошенко про борги по зарплаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути