четвер, 21 лютого 2008 16:03

Ющенко на самміті СНД говоритиме про енергетику та Голодомор

Глави держав-учасниць СНД на зустрічі в Москві обговорять питання реформування Співдружності незалежних держав.

Про це сказав у інтерв"ю журналістам заступник глави секретаріату президента України Олександр Чалий.

За словами Чалого, неформальна зустріч лідерів країн-членів СНД запланована на п"ятницю, 22 лютого. Вона проходитиме у закритому режимі і триватиме півтори години.

Порядок денний зустрічі є вільним, сказав Чалий. Водночас вже відомо, що президент Росії Володимир Путін виступить із промовою щодо характеристики розвитку СНД.

Також планується виступ виконавчого секретаря СНД Сергія Лєбєдєва з інформацією про план реалізації нової концепції реформування СНД.

За словами Чалого, Ющенко планує на зустрічі порушити питання підвищення ефективності економічного співробітництва в рамках СНД, а також висловиться за те, щоб угода про вільну торгівлю в рамках СНД працювала без вилучень і обмежень на принципах і за нормами Світової організації торгівлі.

Також український президент порушуватиме питання щодо посилення співпраці в галузі енергетики, у тому числі розбудови існуючих та створення нових транспортних коридорів; про нові підходи до тарифної політики на транспортування енергоносіїв.

Чалий зауважив, що особлива увага у виступі президента України приділятиметься і соціальним питанням, таким як пенсійне забезпечення, трудова міграція тощо.

Ющенко також має намір закликати всіх лідерів СНД "бути разом з Україною" в час відзначення 75-х роковин Голодомору, а також звернеться з пропозицією ухвалити єдиний документ СНД з цього питання, сказав Чалий.

Крім того, відповідаючи на запитання журналістів, Чалий зауважив, що інформація про те, що Ющенко разом з прем"єр-міністром Юлією Тимошенко нібито планує зустрітись з головою "Газпрому" Олексієм Міллером, не відповідає дійсності. "Таких планів немає", - сказав Чалий.

Ющенко в четвер відбув із 2-денним візитом до Москви. Крім участі у зустрічі голів держав-учасниць СНД 22 лютого, президент планує провести низку двосторонніх зустрічей із президентами цих держав, а також зустрітися з Патріархом Московським і всієї Русі Алексієм ІІ.

Крім того, на четвер заплановано інтерв"ю Ющенка російським ЗМІ – газеті "Время новостей", телеканалу "Russia Today" та інформаційній агенції "РИА "Новости", повідомляє прес-служба президента.

УНІАН, Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко на самміті СНД говоритиме про енергетику та Голодомор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути