середа, 14 травня 2008 20:53

Ющенко і Тимошенко з"ясовують, хто з них винний в інфляції

Черговим полем боротьби між прем"єр-міністром Юлією Тимошенко і президентом Віктором Ющенком стало з"ясування - хто винен у зростанні інфляції. Впродовж останніх кількох днів з обох боків лунають обопільні звинувачення в бездіяльності і неспроможності подолати інфляцію, яка сягнувши 13,1% від початку року, значно перевершила передбачений бюджетом річний показник у 9,6%.

Сьогодні протягом дня відбувалися засідання уряду й зустрічі в президента, де, зокрема, обговорювалися заходи з подолання інфляції. Тимошенко звинувачує президента та його оточення у блокуванні зусиль уряду в управлінні економікою. А винними в зростанні інфляції вважає губернаторів, що не виконують її розпоряджень.

Підсумком сьогоднішнього засідання КМ стало попередження п"ятьом губернаторам: з 1 червня будуть звільнені ті з них, в кого будуть гірші показники інфляції.

Вчора Тимошенко погрожувала, що сьогодні вимагатиме звільнення голови Ради міністрів АРК Віктора Плакіди, губернаторів Волинської області Миколи Романюка, Херсонської - Бориса Сіленкова, Черкаської - Олександра Черевка, в.о. голови Запорізької облдержадміністрації Валерія Черкаски та в.о. голови Львівської облдержадміністрації Миколи Кмітя.

Сьогодні прем"єр-міністр піддала різкій критиці Верховну Раду і керівників обласних держадміністрацій, звинувативши їх в саботажі антиінфляційних заходів уряду.

"Правильно в парламенті сьогодні поставлено питання про те, що триває повний саботаж у боротьбі з інфляцією", - заявила Тимошенко, підкресливши: "Я сподіваюся, що в парламенті почне працювати демократична коаліція, і вона не займатиметься самознищенням".

Тимошенко зазначила, що частина коаліції не підтримує розгляд питання боротьби з інфляцією у парламенті.

Прем"єр звернула увагу, що сьогодні антиінфляційні закони не були поставлені до порядку денного засідання. Вона також повідомила, що на нинішньому засіданні уряд заслухає 5 глав облдержадміністрацій і керівництво Криму - там зафіксовані найгірші показники інфляції.

"Сьогодні заслуховуватимемо керівництво обласних адміністрацій. І якщо будуть незрозумілі відповіді, уряд радитиметься і ухвалюватиме необхідні рішення", - сказала Тимошенко, підкресливши, що "сьогодні керівництво обладміністрацій є складником реального саботажу боротьби з інфляцією".

Натомість президент і його Секретарат стверджують, що уряд фактично нічого не робить для подолання інфляції і скидає провину за бездіяльність на місцеву владу.

Тимошенко і Ющенко вже впродовж кількох місяців вправляються в спробах впливу на місцевих керівників. Так Тимошенко жаліється, що президент заборонив губернаторам виконувати її вказівки і навіть приїжджати до Києва на її виклик. Тому депутати з її фракції надіслали до КС запит із проханням пояснити, чи мав право президент на таке розпорядження, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко і Тимошенко з"ясовують, хто з них винний в інфляції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути