Ексклюзиви
пʼятниця, 14 грудня 2018 19:08

Ющенко: хочете зберегти пам'ятник Щорсу, який вас вбивав?

Ющенко: хочете зберегти пам'ятник Щорсу, який вас вбивав?
Треба об'єднуватися навколо мови, культури і пам'яті, каже третій президент Віктор Ющенко. Фото: ucu.edu.ua

Ворог хоче роздрібнити Україну. Тому треба об'єднуватися навколо мови, національної культури і пам'яті. Про це написав третій президент Віктор Ющенко у Facebook.

"Наші вороги хочуть нас роздрібнити, щоб ми говорили десятьма голосами і шукали причину. У церкві у нас конфлікт, в мові конфлікт, у пам'яті у нас конфлікт.

У Києві стоїть пам'ятник Щорсу, який розстріляв Українську народну республіку. Чомусь стоїть, і половина Києва пишається тим, що кінь хороший і вершник довершений. Мій докір не естетиці проекту, мій докір – зміст проекту. Пам'ятник – від слова пам'ять. Що ви хочете зберегти? Як вас вбивали? Як ви програли свою першу республіку в минулому сторіччі? Цим не пишаються", - заявив Ющенко.

Повинна бути одна державна мова, пише третій президент.

"Нація – це спільнота. І виникає вона на базі мови. Мова – суть національного, засіб державотворення", - пояснив він.

"Друге, що нас об'єднує, це культура в широкому розумінні цього слова: письменництво, фільми, книги, танець, одяг, кухня.

На третьому місті стоїть пам'ять. Далі йдуть звичаї, традиції. Територія – десь на сьомому місті. Тому що можуть бути нації без території. Поки відбувається політична структуризація суспільства, навіть демократію дуже часто можуть не використати для того, щоб організувати свій кращий завтрашній день", - додав Ющенко.

"45 мільйонів – це колосальна моторика, одна з найбільших європейських націй, яка вирішить все, якщо ми почнемо говорити суголосно", - заявив Ющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакарчук може переламати перебіг виборів президента

Українці мають бути згуртовані навколо безпекових дій проти російського ворога. Об'єднані навколо тих, хто впроваджує таку політику, вважає Віктор Ющенко.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко: хочете зберегти пам'ятник Щорсу, який вас вбивав?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути