Ексклюзиви
понеділок, 13 квітня 2009 16:44

Ющенко хоче клятви від Тимошенко і Стельмаха, що гривня не падатиме

Президент Віктор Ющенко закликав прийняти спільне звернення української влади до суспільства, до банківського співтовариства, до інвесторів банківської системи, яке б мало на меті відновити довіру до національної валюти і банківської системи в цілому.

Про це Президент сказав у виступі на нараді за участю прем"єр-міністра Юлії Тимошенко, голови Верховної Ради Володимира Литвина, керівництва НБУ і представників МВФ і Світового банку.

"Ми повинні звернутися зі спільною позицією, і мене на це штовхає одне - те, що ми бачили останніми місяцями, особливо на валютному ринку, можна віднести не до проблем глобальної кризи, а до проблем внутрішньої кризи", - сказав Ющенко.

Він відзначив, що це питання сильно політизується, у тому числі і через спроби усунути Володимира Стельмаха з посади голови Національного банку України.

"Не дивлячись на те, що трапилося, ми сьогодні повинні розуміти, що вплив глобальної кризи не є ключовим чинником, особливо в останні місяці на валютному ринку України", - сказав Ющенко, додавши, що все це призвело до втрати довіри людей до національної валюти і банківської системи в цілому.

"Якщо у нас немає шансів сьогодні спільними зусиллями проілюструвати спільне прагнення до відновлення довіри перш за все до національних грошей, до банківської системи України, нам важко говоритиме про приборкання кризи", - сказав Президент.

Ющенко повідомив, що кожному присутньому на нараді був розданий проект такої спільної заяви, і закликав допрацювати його і прийняти хоч би протягом дня.

"Дуже важливо, щоб цей стіл, найвищий координаційний стіл, висловився чітко і зрозуміло щодо підтримки чинників стабільності", - сказав Ющенко.

Раніше Ющенка закликав Верховну Раду прийняти необхідні для відновлення співпраці України з Міжнародним валютним фондом законопроекти.

За матеріалами: УНІАН, Цензор.
Зараз ви читаєте новину «Ющенко хоче клятви від Тимошенко і Стельмаха, що гривня не падатиме». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути