Ексклюзиви
четвер, 07 серпня 2008 13:05

Ющенко хоче відібрати резервний фонд Тимошенко для МНС

Президент Віктор Ющенко заявляє про необхідність зміни статусу Міністерства з питань надзвичайних ситуацій.

Про це заявив заступник глави секретаріату президента Роман Безсмертний, повідомляє прес-служба президента.

"Міністерство сьогодні, на жаль, не має ні техніки, ні плавзасобів, ні ресурсів для того, щоб чітко діяти в умовах, з якими ми стикнулися не тільки в Прикарпатському та Закарпатському регіоні, але і в попередні роки - в Херсоні та Криму", - сказав Безсмертний.

Він також передав позицію Ющенка, який вважає, що МНС повинно отримати серйозне фінансування і володіти необхідною технікою, яка могла б бути оперативно задіяна на подоланні наслідків стихії.

За словами Безсмертного, президент звертає увагу на те, що сьогодні окремі підрозділи, які займаються проблемами безпеки людей, розпорошені по різних міністерствах або мають автономний статус.

"Всі ці відомства необхідно зібрати в одному Міністерстві з надзвичайних ситуацій", - сказав Безсмертний.

"Президент переконаний, що резервний фонд Кабінету міністрів повинен знаходиться в оперативному управлінні МНС, тому що затримка з виділенням коштів, яку ми бачили по Прикарпаттю і Закарпаттю, лише заважала працювати по подоланню лиха і насамперед - по врятуванню людей", - додав він.

За словами Безсмертного, президент пропонує весь цей комплекс питань розглянути на засіданні уряду і, в разі потреби, винести на обговорення Ради національної безпеки і оборони, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко хоче відібрати резервний фонд Тимошенко для МНС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути