Ексклюзиви
понеділок, 21 липня 2008 16:24

Ющенко: ЄС підпише з Україною угоду "Про асоціацію й інтеграцію"

Ющенко: ЄС підпише з Україною угоду "Про асоціацію й інтеграцію"
Президент України Віктор Ющенко після завершення переговорів з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель констатував прогрес в рамках діалогу Україна-ЄС.

На спільній з Меркель прес-конференції Ющенко відзначив, що сьогодні є великий прогрес щодо переговорів з посиленої угоди між Україною та ЄС.

Він наголосив, що в цьому питанні надзвичайно важливою є позиція Німеччини. Він подякував Меркель за підтримку України в цьому питанні.

"Два роки тому ми починали ще з дискусії по назві угоди, а сьогодні позиції зблизились настільки, що ми займаємо одностайну позицію щодо назви угоди, а значить, і її формального наповнення, тому що за назвою повинен стояти відповідний зміст", - сказав Ющенко, підкресливши, що це колосальний крок вперед.

Він прогнозує, що під час саміту "Україна-ЄС" у Франції буде підписано політичну частину посиленої угоди "Про асоціацію і інтеграцію".

Після цього, за словами Ющенка, продовжаться переговори щодо створення зони вільної торгівлі, і він прогнозує, що протягом 10-12 місяців вони будуть завершені.

"Ми будемо все робити, щоб у першому півріччі, чи в другому півріччі 2009 року вийти з проектом по зоні вільної торгівлі. Це, власне кажучи, є тим планом по розвитку стратегічних відносин з країнами Європейського Союзу", - сказав Ющенко, зауваживши, що вітає порозуміння, яке вдалося досягти щодо угоди

Україна та ЄС розпочали переговори про нову посилену угоду 5 березня 2007 року. Ключовим положенням нової угоди має стати створення зони вільної торгівлі. Сторони планують завершити переговори про нову посилену угоду до кінця 2009 року, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко: ЄС підпише з Україною угоду "Про асоціацію й інтеграцію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути