Ексклюзиви
четвер, 10 грудня 2009 09:17

Ющенка зацікавила варенична Тимошенко та фірма її чоловіка

Ющенка зацікавила варенична Тимошенко та фірма її чоловіка

Президент України Віктор Ющенко вважає, що народ України повинен знати правду про прибутки і родинний бізнес прем"єр-міністра України Юлії Тимошенко.

При цьому глава держави висловив здивування, чому прем"єр-міністр не хоче чесно декларувати доходи, у тому числі і доходи своєї сім"ї.

Також Ющенко нагадав, що прем"єр-міністр розповідає, що члени її родини утримують вареничну, але, на думку президента, орендувати будинок, в якому живе прем"єр-міністр під Києвом, цього бізнесу не вистачить, оскільки оренда такого будинку обходиться у $12-15 тис. на місяць.

"На варениках його не можна утримувати", - зазначив президент, і при цьому здивувався, що Тимошенко не знає, яким бізнесом займається її чоловік і як називається його фірма.

Ющенко підкреслив: "Питання не в тому, що Юлія Володимирівна повинна знати, яка фірма у чоловіка питання в тому, що 46 мільйонів українців повинні знати як живе Юлія Володимирівна".

"Чи має фірма, якою володіє її родина, відношення до бюджетів, чи кришує прем"єр-міністр цю фірму, чи приймає ця фірма держзамовлення... ми повинні знати правду", - сказав Ющенко.

Він також підкреслив, що поважає Тимошенко як і будь-якого іншого кандидата.

"Зараз не йдеться про пошану або неповагу, зараз йдеться про відкритість правді, людина, яка не може показати свій родинний бізнес, через рік зробить теж саме зі всім бізнесом в Україні. Нас може чекати лише дорога переслідувань і корупції", - заявив президент.

Наприкінці жовтня ЦВК оприлюднила декларацію про доходи президента України Віктора Ющенка, який зареєстрований кандидатом на посаду глави держави.

Ющенко задекларував доходи торік на суму 1,041 млн. грн., з них зарплата складає близько 492 тис. грн., дивіденди, відсотки, роялті - 549 тис. грн.

Дохід дружини президента склав 549,3 тис. грн. (дохід від підприємницької і незалежної професійної діяльності (455,9 тис. грн.) і дивіденди - 93,355 тис. грн.).

Нагадаємо, що доходи прем"єр-міністра Юлії Тимошенко в 2008 році склали 386 тис. 170 грн. Це витікає з декларації про прибутки Тимошенко за 2008 рік, яку оприлюднило інтернет-видання Українська правда. Єдина заповнена нею графа - це заробітна плата.

За підсумками року прем"єр отримала 386 тис. 170,42 грн., тобто близько 32 тис. щомісячно. Тимошенко відмовилася від матеріальної допомоги, яка виплачується перед відпусткою. Останні розділи у декларації прем"єра порожні - у неї немає ані квартири, ані машини, ані рахунку в банку.

Кореспондент
Зараз ви читаєте новину «Ющенка зацікавила варенична Тимошенко та фірма її чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути