Ексклюзиви
четвер, 28 січня 2021 10:37

Уряд Шмигаля не звільнятимуть, є очевидні перемоги - "слуга"

Уряд Шмигаля не звільнятимуть, є очевидні перемоги - "слуга"
Денис Шмигаль працює прем'єром з березня минулого року. Фото: kmu.gov.ua

Питання відставки уряду на чолі з прем'єром Денисом Шмигалем на фракції "Слуга народу" взагалі не обговорюється. Про це сказав народний депутат від "Слуги народу", голова бюджетного комітету Данило Гетманцев у кулуарах в четвер.

На запитання, що чинний в. о міністра енергетики Юрій Вітренко може замінити прем'єра Шмигаля, "слуга" відповів:

"Я не мислив би багатоходівками. Бо щось багатоходівки не працюють. Ні у нас, ні у попередників.

Я не обговорював би питання прем'єрських перспектив пана Вітренка. З тим супротивом, з яким він призначається на посаду міністра, ці перспективи (посада прем'єра. - Gazeta.ua) є примарними".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вітренка запитали про прем'єрські абміції

"Відставка прем'єр-міністра колись відбудеться точно. Не переконаний, що весною. На фракції питання щодо відставки взагалі не обговорюється. І не обговорюється питання щодо відставки уряду", - сказав депутат.

Гетманцев заявив, що "той час, який прем'єр провів у кріслі, не дозволяє об'єктивно оцінити результати".

"У них (уряду. - Gazeta.ua) є безперечні перемоги. От дивіться, жодного питання щодо локдауну немає. Кількість захворюваних зменшилася. Це очевидна перемога. Але гарні новини не популярні - краще поговорити про відставку прем'єра. 70 тисяч ліжок уже обладнано.

В уряду є прорахунки, згадаємо бюджетне фінансування в жовтні-листопаді торік, стан справ на митниці. Але з іншого боку візьмемо податкові надходження.

Прем'єр абсолютно адекватний, з ним можна працювати, вказувати на помилки: він чує. Тому не час говорити про будь-які відставки", - сказав "слуга".

18 грудня Верховна Рада не призначила колишнього виконавчого директора Нафтогазу Юрія Вітренка на посаду міністра енергетики. За його кандидатуру проголосували 186 нардепів з 226 необхідних.

Питання відставки уряду може виникнути, якщо буде потрібно принести кого-небудь "у жертву", наприклад, через ситуацію з тарифами або епідемією, повідомляли ЗМІ з посиланням на команду президента Володимира Зеленського.

Зараз ви читаєте новину «Уряд Шмигаля не звільнятимуть, є очевидні перемоги - "слуга"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути