неділя, 23 жовтня 2011 10:34

Уряд обдурив афганців — Ляшко

Уряд обдурив афганців — Ляшко

Опозиційний нардеп Олег Ляшко заявляє, що парламент рано чи пізно проголосує за перехідні положення до законопроекту №9127.

"Комітет відхилив усі поправки опозиційних депутатів, якими пропонували законами встановлювати рівень соціальних гарантій. Тобто уряд, який обіцяв не чіпати пільги, - обдурив людей, - сказав він у коментарі. - Все що вони говорили, це брехня! Вони надали Кабміну можливість встановлювати розмір пільг та порядок їх виплат. Це означає, що влада, яка ніколи не має грошей для людей, даватиме по 5-10 грн. Й, можливо, перед виборами - разово по 100 гривень", - сказав Ляшко.

Він каже, що наступного року чорнобильці отримуватимуть до пенсії п'ять гривень, хоча повинні отримувати 925 гривень. А діти війни - 47 грн замість 250 грн.

"Треба змінити все це, - заявив нардеп. - Це можна зробити тільки якщо підняти всю країну. Усіх людей, яких вони дурять".

Нагадаємо, уряд підписав два меморандуми про співробітництво з Українською спілкою ветеранів Афганістану та організацією "Союз Чорнобиль України". Зазначили, що пільги учасникам бойових дій і ліквідаторам аварії на ЧАЕС збережуться. Деякі соціальні виплати піднімуть.

Із наступного року Кабмін зобов'язався збільшити на 20% пенсії інвалідам війни, членам сімей загиблих — на 30. Щомісячне пожиттєве утримання членів сімей померлих інвалідів Другої світової війни збільшать на 23%. Ліквідаторам аварії на ЧАЕС обіцяють збільшити виплати на 25%, виділити 155,5 млн грн на їхню реабілітацію і 50 млн грн на будівництво житла. Серед домовленостей — на 40% покращити забезпечення інвалідів візками і протезами.

14 вересня ветерани-афганці та чорнобильці провели мітинг під Верховною Радою. Прорвалися всередину. Вимагали відкликати урядовий законопроект, за яким Кабмін на свій розсуд мав встановлювати пільги для 16 категорій населення.

Зараз ви читаєте новину «Уряд обдурив афганців — Ляшко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути