четвер, 03 вересня 2020 13:31

Уряд не давав грошей на музичне попурі на Софійській площі. Банкова мовчить

Святкування Дня Незалежності України 2020 року у столиці коштувало щонайменше 1,6 млн грн.

При цьому в уряді та місцевій владі кажуть, що не платили за попурі з популярними артистами, пише "Українська правда".

Міністерство культури та інформаційної політики повідомило, що до урочистих заходів на столичній Софійській площі та церемонії покладання квітів поруч, на Михайлівській площі, передбачили 1,4 млн грн.

Зокрема, урочистості на Софійській площі коштували 881 205 грн. Там за участі президента піднімали прапор, виконували гімн, а після цього Зеленський виголошував промову та вручав державні нагороди.

 

Заходи на Михайлівській площі було профінансовано на 528 627 грн. Там за участі президента і його дружини відбувалося покладання квітів до Стіни пам'яті загиблих за Україну. Крім того, Зеленський також виголосив там коротку промову.

Мінкультури та інформполітики повідомило, що не було залучено до підготовки концертної програми, а саме музичного попурі. Фінансування на це міністерство також не виділяло.

З міського бюджету на урочистості спрямували 191,8 тис. грн. Таким чином, загалом урочисті заходи обійшлись місцевому та державному бюджету у понад 1,6 млн грн.

Журналісти зверталися до Офісу президента з питаннями про те, хто і на яку суму оплатив музичну програму, на якій підставі було використано музичні твори без вказування їхніх авторів, хто займався організацією програми тощо.

У передбачений законом 5-денний термін у президента не надали жодної інформації по суті і лише відповіли, що продовжують термін розгляду запиту ще на 20 днів.

Торік уряд заплатив за святкування 259,6 тис., столиця – 290 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це буденна справа юрвідділу" - Хливнюк відреагував на свою пісню на параді Зеленського

Під час виконання музичного попурі пісню "Вахтерам" гурту "Бумбокс" виконали "Время и Стекло", а "Там, де нас нема" "Океану Ельзи" — хор і Вєрка Сердючка.

Представниця "Океану Ельзи" Вікторія Хоменко каже, що з приводу використання пісні гурту до неї не зверталися.

Зараз ви читаєте новину «Уряд не давав грошей на музичне попурі на Софійській площі. Банкова мовчить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути